Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică. Dizolvă grăsimea de pe burtă și ficat și te face să pari mai tânăr

O dietă miraculoasă care-ți resetează vârsta biologică mimează efectele postului și promite să te scape de burtă, dar și să te ajute să trăiești mai mult și să pari mai tânăr.
  • Publicat:
Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică. Dizolvă grăsimea de pe burtă și ficat și te face să pari mai tânăr
Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică. Dizolvă grăsimea de pe burtă și ficat și te face să pari mai tânăr

O dietă miraculoasă care-ți resetează vârsta biologică mimează efectele postului și promite să te scape de burtă, dar și să te ajute să trăiești mai mult și să pari mai tânăr. Persoanele care au urmat această dietă pentru cinci zile în fiecare lună, timp de trei luni, au reușit să-și reseteze vârsta biologică în medie cu doi ani și jumătate, anunță oamenii de știință din Statele Unite.

Postul presupune să te abții să mănânci anumite alimente, iar multe cercetări asociază postul cu postul intermitent (intermittent fasting), care permite consumul alimentelor în intervale specifice de timp sau chiar să mănânci o singură masă câteva zile pe săptămână pentru a te bucura de beneficiile pentru sănătate, precum slăbirea, îmbunătățirea sănătății inimii și reducere glicemiei.

Dezvoltată de Valter Longo, biogerontolog și director al Institutului de Longevitate al Universității din Sudul Californiei, dieta care mimează postul oferă beneficii impresionante în timp ce-ți permite să mănânci fără să-ți pui restricții.

Planul alimentar de cinci zile este bogat în grăsimi nesaturate și redus caloric, redus în proteine și carbohidrați, cu intenția de a mima efectele postului ținut doar cu apă, fără să faci rabat de la nutrienții necesari, susțin oamenii de știință ai Universității din Sudul Californiei.

Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică: ce trebuie să mănânci

  • supe vegetale
  • batoane energizante
  • băuturi energizante
  • chips-uri
  • ceaiuri
  • suplimente cu vitamine, minerale și acizi grași esențiali

Persoanele care urmează această dietă trebuie să consume 1100 de calorii în prima zi, iar în următoarele patru zile, câte 800 de calorii. Această combinație stimulează organismul să intre în modul de „fasting”, adică să folosească celulele de grăsime pentru energie, dar și celulele moarte.

100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani au urmat acest plan alimentar pentru trei sau patru luni, iar mai apoi, după cele cinci zile de dietă, au continuat să mănânce normal 25 de zile, lunar. Rezultatele au fost comparate cu cele ale persoanelor cărora li s-a cerut să mănânce normal sau în stil mediteranean.

Potrivit oamenilor de știință ai Universității din Sudul Californiei, participanții care au urmat dieta care-ți resetează vârsta biologică, au redus vârsta biologică cu aproximativ 2 ani și jumătate.

Tot în urma rezultatelor s-a descoperit că această dietă reduce riscul de diabet și rezistență la insulină.

„Vârsta biologică” descrie modul în care celulele și țesuturile unei persoane funcționează în funcție de vârsta cronologică. Mai mult, în urma unor RMN-uri s-a observat că participanții care au ținut această dietă aveau grăsimea abdominală redusă, la fel și grăsimea din ficat, cele două fiind asociate riscului redus de sindrom metabolic.

Descoperirile au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

Foto: shutterstock

Surse:

https://www.nature.com/articles/s41467-024-45260-9

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân