Dieta cu pâine. Ce să mănânci la micul-dejun, prânz și cină ca să slăbești 5 kilograme în 7 zile

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta cu pâine. Ce să mănânci la micul-dejun, prânz și cină ca să slăbești 5 kilograme în 7 zile

Nu doar dietele restrictive dau roade, avertizează nutriționiștii. Unii dintre aceștia recomandă dieta cu pâine și afirmă că, o felie de pâine prăjită, consumată la fiecare masă, nu reprezintă o piedică imensă atâta vreme cât meniul este unul echilibrat din punct de vedere caloric.

Dieta cu pâine: Meniu pe zile

Luni

Mic dejun: o cană de lapte degresat, un fruct şi o felie de pâine prăjită, care cântăreşte 25 de grame.

Masa de prânz: o friptură de 150 de grame de friptură de vită la grătar, salată de legume făcută din o roşie şi salată verde (75 de grame).

Cina: supa de tăiţei, un peşte de 150 de grame la grătar, o omletă din două ouă, o felie de pâine prăjită şi două fructe.

Marţi

Mic dejun: o cană de lapte degresat, o felie de pâine prăjită şi un fruct

Masa de prânz: salata de legume cu 200 de grame de salată verde şi 80 de grame de pepene galben, o felie de pâine prăjită şi 150 de grame friptura de carne de vită. La desert se poate mânca un iaurt sau un fruct.

Cina: 150 de grame de pește pe grătar, salată de fasole verde cu roşii şi brânză şi o felie de pâine prăjită.

Miercuri

Mic dejun: o cană de lapte, un fructe şi o felie de pâine prăjită.

Masa de prânz: 200 de grame de peşte, 150 g salata de legume cu o bucată de friptură de pui fiert, o felie de pâine prăjită şi două fructe.

Cina: 150 de grame peşte, o tocană de legume, o felie de pâine prăjită şi două fructe.

Joi

Mic dejun: o cană de lapte, o felie de pâine prăjită şi un fruct.

Masa de prânz: 200 g sparanghel, 100 de grame brânza, o felie de pâine prăjită şi două fructe.

Cina: o omletă făcută cu două ouă, o supă de tăiţei, un file de peşte gătit la grătar, o felie de pâine prăjită şi două fructe.

Vineri

Mic dejun: o ceaşcă de lapte degresat, o felie de pâine prăjită şi două fructe.

Masa de prânz: Spaghete sau macaroane cu sos de roşii, file de peşte, gatite pe grătar, o salată de legume asortata, cartofi prăjiţi (100 de grame), o felie de pâine prăjită şi două fructe.

Cina: cârnaţi la grătar, cu la un cuptor, spanac sau conopida (200 grame) stropită cu zeama de lămâie, o felie de pâine prăjită şi un iaurt.

Sâmbăta şi duminică se alege oricare din meniurile de mai sus.

Atenționarea nutriționiștilor

Specialiștii recomandă, întradevăr, consumul de pâine zilnic, cu condiţia să fie integrală şi să nu depăşeasca 3-4 felii (100 g în total). Atenţie însă ca pâinea să fie cântărită înainte de a fi prăjită, întrucât pâinea uscată are de două ori mai multe calorii decât pâinea proaspătă la acelaşi gramaj.

Citeşte şi: Cum să mănânci pâine atunci când ţii dietă

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”