De ce să amesteci turmeric cu piper negru

Turmericul este un condiment antiinflamator și antioxidant, dar știi ce i-ar întări proprietățile? Piperul negru. Iată de ce să amesteci turmeric cu piper negru.
  • Publicat:
De ce să amesteci turmeric cu piper negru
Foto: shutterstock

Turmericul este un condiment antiinflamator și antioxidant, dar știi ce i-ar întări proprietățile? Piperul negru. Iată de ce să amesteci turmeric cu piper negru.

Cercetările sugerează că substanța naturală din turmeric, curcuma, se întâmplă să nu fie absorbită corespunzător de către organism. Piperina, un compus care se regăsește în piperul negru, poate crește absorbția curcumei.

Curcuma are numeroase beneficii, motiv pentru care trebuie să-l faci să se mențină mai mult timp în organism. Piperina blochează parcursul metabolic al curcumei, ceea ce face organismul să absoarbă nutrienții necesari. De asemenea, piperina funcționează similar altor nutrienți, dar totodată crește absorbția de fier, beta-caroten și seleniu. Data viitoare când gătești cu turmeric, nu uita să pui și niște piper.

Trebuie mereu să amesteci turmeric cu piper negru?

Deși este o idee excelentă să gătești cu turmeric și piper negru, dacă rămâi fără piper sau dacă nu îți place, nu-ți bate capul. Turmericul oferă în continuare beneficii antiinflamatorii și fără prezența piperului. Piperul negru nu este singurul ingredient care poate ajuta organismul să absoarbă turmericul. Curcuma este o grăsime solubilă, ceea ce înseamnă că nucile, semințele, uleiul extra virgin și avocado pot ajuta organismul să absoarbă curcuma.

Turmericul este folosit de secole în medicina ayurvedică și bucătăria asiatică, iar condimentul este de cele mai multe ori folosit pentru preparate cu pește, caju sau alte surse de grăsime.

Ce efecte are turmericul asupra microbiomului?

Există studii care sugerează că absorbția nu este singurul mod prin care curcuma poate intra în corp. Odată ingerat, condimentul are un impact major asupra microbiomului tractului gastrointestinal și poate fi absorbit în sânge.

Unul dintre autorii unui studiu din 2019 arată că acest condiment poate schimba compoziția microbiomului tractului gastrointestinal. Cercetătorii au folosit un amestec de scorțișoară, oregano, ghimbir, piper negru și piper cayenne. Deși nu au folosit turmeric în mod specific, descoperirile au arătat că beneficiile sunt asociate efectelor prebiotice care hrănesc bacteriile sănătoase din tractul gastrointestinal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân