Dacă ai un pachet de carne tocată în frigider și data de expirare se apropie, există un truc ingenios pentru a o conserva. Carnea tocată este baza multor preparate clasice, de la spaghete bolognese la chilli. Bucătarii pricepuți pot chiar să își prepare propriile chiftele sau burgeri dintr-un simplu pachet de carne tocată cumpărată din magazin.
Deși este un produs popular, adesea cumpărat în timpul cumpărăturilor săptămânale, există riscul real ca acesta să rămână în frigider până când nu mai este bun de consum.
Un măcelar a dezvăluit un mod impresionant prin care nu doar că poți reduce volumul pachetului, dar îl poți face să încapă și într-un congelator deja plin. Utilizatorul de TikTok @amintips a prezentat acest truc ingenios, care implică o pungă de tip zip-lock pentru congelator și un sucitor (sau un obiect similar pentru a aplatiza carnea).
Citește și: De ce este periculoasă carnea tocată vândută la vrac. La ce să fii atent când o cumperi din magazin
Videoclipul, care durează doar nouă secunde, îl arată punând carnea într-o pungă zip-lock și aplatizând-o complet cu ajutorul unei sticle de apă carbogazoasă, astfel încât să ocupe întreaga pungă. El a adăugat în descriere: „Folosește acest truc ca să-ți decongelezi carnea mai rapid și să economisești spațiu în congelator”.
Când vine vorba de gătit, există momente în care rămân resturi. În loc să ții carnea tocată rămasă în frigider până se strică, o poți pune pur și simplu la congelator și o vei putea folosi altă dată.
Congelarea alimentelor este o metodă alternativă de a prelungi durata de viață a acestora. Carnea congelată poate fi păstrată între șase și douăsprezece luni. Totuși, păstrarea ei pentru prea mult timp îi poate afecta gustul și culoarea. Pentru a evita confuziile, e recomandat să etichetezi fiecare pachet și să nu recongelezi carnea dacă a mai fost congelată anterior.
Este de asemenea important să folosești pungi zip-lock special destinate congelatorului, deoarece acestea sunt mai groase și mai rezistente la rupere. Sunt mult mai potrivite și dacă intenționezi să le folosești pe termen lung.
Foto: shutterstock