Cum să gătești orezul brun pentru a fi mai gustos

  • Publicat:
Cum să gătești orezul brun pentru a fi mai gustos

Orezul brun este o alegere hrănitoare și sănătoasă, fiind bogat în vitamine, minerale, fibre și aminoacizi esențiali în comparație cu orezul alb. Iată cum să îl gătești perfect!

Orezul brun: modalități de gătire

Orezul brun are un gust pronunțat de nucă și de potrivește bine cu arome intense precum peștele afumat, ghimbirul și sosul de soia.

Nefiind rafinat, acesta este superior nutrițional față de cel alb. Concret, în orezul alb rămân doar caloriile și amodinul, plus o sumă de compuși chimici care vin să înlocuiască vitaminele naturale pierdute prin decorticare.

Pentru ca orezul brun să îți iasă la fel de gustos precum cel alb, e important să înveți să îl gătești corect. Iată câteva moduri!

Lasă-l la înmuiat cu o seară înainte

Pentru ca orezul să fiarbă optim și să aibă o textură mai moale, lasă-l la înmuiat cu o seară înainte într-un vas cu apă și puțină sare. La un pahar de orez adaugă 3 pahare de apă.

Amestecă-l cu suc de lămâie și ulei de măsline

Dacă vrei să îl consumi pe post de garnitură, amestecă-l, după ce a fiert, cu puțin suc de lămâie și ulei de măsline. Gustul va fi unul cu adevărat deosebit!

Fierbe-l în apă și supă de legume

Pune în oala în care fierbi orezul o cantitate de 50% apă și 50% supă de pui/legume. Orezul va fi cu mult mai gustos și va avea și o textură mai moale (va fi bine fiert).

Prepară-l cu usturoi

Lasă orezul la fiert și, înainte de a fi gata fiert, oprește-i focul. Într-o tigaie lasă la călit 2-3 căței de usturoi și câteva legume. Sotează-le pe toate împreună. După ce acestea încep să se pătrundă, adaugă orezul pentru încă 3-5 minute.

Adaugă-l în salate

Fierbe-l cât timp este precizat pe etichetă, drege-l cu suc de lămâie și ulei de măsline, apoi adaugă-l în salatele de verdețuri. Acestea vor fi și mai sățioase și mai energizante! O rețetă absolut delicioasă, AICI.

Citește și: Orezul alb versus orezul brun: care este mai sănătos?

SURSA: Huffpost / FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân