Cele 3 deserturi pe care le poți consuma înainte de culcare, pentru a avea un somn mai bun

Iată care sunt cele trei deserturi pe care le poți consuma înainte de culcare, pentru un somn mai bun.
  • Publicat:
Cele 3 deserturi pe care le poți consuma înainte de culcare, pentru a avea un somn mai bun
Cele 3 deserturi pe care le poți consuma înainte de culcare, pentru a avea un somn mai bun

Vești bune pentru iubitorii de „ceva dulce”, în special de ciocolată! Ciocolata neagră consumată cu o oră înainte de culcare vă poate ajuta să dormiți mai bine, anunță experții de la Bed Kingdom. Iar lista nu se termină aici, pentru că în urma cercetărilor s-a descoperit că mai sunt și alte alimente care ne ajută să adormim mai repede și să avem un somn de calitate. Așadar, iată care sunt cele trei deserturi pe care le poți consuma înainte de culcare, pentru un somn mai bun.

„Consumul de ciocolată neagră cu moderație, cu cel puțin o oră înainte de culcare, poate duce la o noapte de somn mai productivă”, au declarat experții pentru The Express.

Ciocolata neagră nu numai că este plină de „nutrienți perfecți”, dar promovează și producția de serotonină, hormonul fericirii care poate face, de asemenea, ca oamenii să se simtă mai relaxați. Experții au mai spus că și consumul de banane, migdale sau nucile și untul de arahide înainte de culcare vă poate face, de asemenea, să adormiți mai ușor.

„Consumul de unt de arahide ca parte a unei gustări sănătoase noaptea târziu poate îmbunătăți calitatea somnului, dar și stabilizarea zahărului din sânge și susținerea creșterii musculare”, au explicat experții de la Bed Kingdom.

Untul de arahide conține și triptofan, care este un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce melatonina, un hormon care îi transmite corpului că este pregătit pentru somn, plus serotonină.

Potrivit Healthline, bananele sunt excelente pentru somn, deoarece conțin magneziu, care ajută la echilibrarea ceasului intern al organismului și la creșterea producției de melatonină. Popcornul conține, de asemenea, triptofan și poate face ca oamenii să producă serotonină înainte de culcare, dar acesta este un aliment bonus în TOP-ul nostru, iar asta pentru că știm că pe timpul nopții, înainte de culcare, este potrivit un film sau un episod dintr-un serial. Și ce merge mână-n mână cu filmele? Exact, popcornul.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân