Cel mai sănătos mic dejun care topește kilogramele în plus. Slăbești cât ai clipi!

Ne-am gândit să împărtășim cu voi cel mai sănătos mic dejun, o rețetă din dieta mediteraneană, care te ajută garantat să slăbești sănătos.
  • Publicat:
Cel mai sănătos mic dejun care topește kilogramele în plus. Slăbești cât ai clipi!
Cel mai sănătos mic dejun care topește kilogramele în plus. Slăbești cât ai clipi!

Când vrei să slăbești, ajustarea obiceiurilor pe care le ai la micul dejun este un excelent început. Există multe planuri alimentare disponibile, dar dieta mediteraneană este o metodă susținută de cercetări pentru beneficiile sale pentru sănătate și pierderea în greutate. Este legată de o compoziție corporală mai bună și de o sănătate metabolică îmbunătățită, mai ales când este combinată cu exerciții fizice. Și, pentru că de mai bine de șase ani rămâne pe primul loc în topul celor mai sănătoase diete, ne-am gândit să împărtășim cu voi cel mai sănătos mic dejun, o rețetă din dieta mediteraneană, care te ajută garantat să slăbești sănătos.

Ce este dieta mediteraneană?

Dieta mediteraneană este inspirată de mâncărurile tradiționale din Grecia, Italia și Spania. Ea presupune să te poți bucura de alimente integrale, grăsimi sănătoase și o nutriție echilibrată. Gândește-te la o mulțime de legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe.

Uleiul de măsline este vedeta dietei în ceea ce privește grăsimile, iar peștele și fructele de mare sunt în centrul atenției, cu păsările de curte și lactatele în roluri secundare. Aroma provine din numeroase ierburi și condimente și da, chiar și un pic de vin roșu face parte din distracție! Trebuie să fii atent cu carnea roșie, alimentele procesate, cerealele rafinate, zaharurile adăugate și grăsimile nesănătoase precum untul. În schimb, fă-ți provizii de grăsimi sănătoase din ulei de măsline și nuci.

Deși nu este benefică doar pentru pierderea în greutate, dieta mediteraneană este excelentă pentru a scăpa de kilograme și a le menține la distanță. Pentru că se concentrează pe alimente bogate în nutrienți, te ajută să gestionezi caloriile fără să te simți privat. Grăsimile sănătoase te mențin sătul, legumele, fructele, leguminoasele și cerealele pline de fibre oferă sațietate, iar mesele echilibrate ajută la prevenirea supraalimentării. În plus, este atât de gustoasă și flexibilă încât va fi ușor să o urmezi pe termen lung.

Importanța micului dejun dacă vrei să slăbești

Micul dejun este ca un supererou dimineața când vine vorba de pierderea în greutate! Se spune că dacă-ți începi ziua cu o masă nutritivă acest lucru poate accelera metabolismul, făcând mai ușoară arderea caloriilor pe parcursul zilei. În plus, ține la distanță acele senzații de foame enervante, făcându-te mai puțin predispus să apelezi la gustări nesănătoase mai târziu. Consumul unui mic dejun echilibrat cu proteine, grăsimi sănătoase și fibre te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp, reducând impulsul de a mânca în exces la prânz sau cină. Dacă sari peste micul dejun, deși poate părea o scurtătură, adesea acest obicei se întoarce împotriva ta, făcându-te mai înfometat și mai predispus să mănânci în exces mai târziu.

Rețetă de mic dejun mediteranean 

Un bol mediteranean de mic dejun cu somon afumat, quinoa și legume este cea mai bună rețetă pentru a începe ziua.

VALORI NUTRIȚIONALE (PER BOL): 

  • CALORII: 487 
  • GRĂSIME: 28g (Grăsime Saturată: 8g) 
  • SODIU: 1,5g 
  • CARBOHIDRAȚI: 35g  (Fibre: 6g, Zahăr: 11g) 
  • PROTEINE: 26g

Un bol mediteranean de mic dejun făcut din quinoa, legume, somon afumat și brânză feta este o modalitate perfectă de a-ți alimenta dimineața cu un echilibru de proteine, grăsimi sănătoase și fibre, menținându-te sătul și energizat pentru ore întregi.

Mod de preparare:

  1. Începe prin a găti quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Las-o să se răcească puțin.
  2. Într-un bol mare, combină 1 cană de quinoa gătită, ½ cană de roșii cherry tăiate în jumătate, ½ cană de castraveți feliați, 1 lingură de ceapă roșie feliată, ¼ cană de măsline kalamata feliate și ¼ cană de brânză feta.
  3. Taie câteva felii de somon afumat în bucăți mici. Adaugă-le în bol.
  4. Stropește amestecul cu 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de suc de lămâie și asezonează cu sare și piper după gust.
  5. Amestecă totul ușor pentru a combina ingredientele.

Această masă este o alegere fantastică pentru pierderea în greutate, deoarece este plină de toți nutrienții de care ai nevoie pentru a te menține sătul și energizat pe timpul întregii zile, inclusiv conține proteine de înaltă calitate din somonul afumat pentru a ține foamea la distanță, grăsimi sănătoase din uleiul de măsline și măsline pentru a te menține satisfăcut și fibre din quinoa și legume pentru a ajuta digestia și a te menține sătul mai mult timp. 

Acest bol este destul de scăzut în calorii, dar bogat în nutrienți, așa că poți savura o porție mare fără a exagera cu caloriile. Amestecul echilibrat de proteine, grăsimi și fibre ajută la prevenirea supraalimentării mai târziu în zi. În plus, este făcut din alimente întregi, neprocesate, care sunt încărcate cu vitamine și minerale și susțin prevenirea bolilor cronice în timp ce pierzi în greutate.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”