Ce să mănânci dacă suferi de sindromul ovarelor polichistice

Informații generale care te pot ajuta să ai o dietă echilibrată atunci când suferi de sindromul ovarelor polichistice.
  • Publicat:
Ce să mănânci dacă suferi de sindromul ovarelor polichistice

Dacă suferi de sindromul ovarelor polichistice (SOP), sunt șanse mari să te confrunți cu o problemă serioasă în ceea ce privește controlul greutății corporale.

 

Medicii îți recomandă frecvent să scapi de câteva kilograme, dar tu știi deja că acest sindrom vine la pachet cu kilograme în plus și, mai mult, și cu dificultatea de a reuși să slăbești. Totuși, există câteva recomandări despre care te poți consulta cu medicul tău, astfel încât să poți da jos câteva din kilogramele care-ți dau bătăi de cap. Notează-ți aceste aspecte înainte să mergi la următoarea consultație și pregătește, împreuna cu medicul tău specialist, un plan personalizat pentru tine.

Controlul glicemiei

Femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice tind să aibă o rezistență crescută la insulină. O dietă cu indice glicemic scăzut poate ajuta la menținerea nivelurilor de glucoză din sânge sub control. Evită, pe cat posibil, alimentele bogate în zahar și în carbohidrați rafinați și optează, în schimb, pentru carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale și legumele. Astfel, ai șanse mult mai mari să gestionezi rezistența la insulină. Vezi AICI continuarea: Dieta eficientă pentru femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice. Ce trebuie să mănânci.

 

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân