Ce conțin, de fapt, cârnații de post din Kaufland România. Costă 58 lei/kg, dar eticheta e șocantă!

Dacă poftești la cârnați și ochii „ți-au picat” pe cârnații de post din Kaufland România, iată ce conțin, de fapt!
  • Publicat:

Pentru că am intrat în Postul Paștelui, în următoarea perioadă, multe persoane caută alternative vegetale care să înlocuiască alimentele pe care obișnuiau să le consume zi de zi, dar care, în același timp, să fie și bogate în proteină pentru a le oferi senzația de sațietate, nutrienții necesari și, bineînțeles, pentru a reduce senzația de foame și poftele alimentare. Dacă poftești la cârnați și ochii „ți-au picat” pe cârnații de post din Kaufland România, iată ce conțin, de fapt!

Am dat o fugă în magazin, am căutat produsul, iar când am început să citim eticheta și să vedem ce ingrediente conțin cârnații de post din Kaufland România, l-am pus la loc pe raft. Produsul costă 58 lei/kg, dar nu pentru preț l-am pus la loc, ci din cauza ingredientelor de pe etichetă.

Ce conțin cârnații de post din Kaufland România

Luați loc, urmează să enumerăm câteva dintre ele și să vă și explicăm ce este în neregulă cu ele.

Avem așa: apă, 20% proteină de mazăre, ulei vegetal de floarea soarelui. Nimic greșit până aici. Acum urmează ce-i mai rău! Agent de îngroșare: metilceluloză, fibră de mazăre, amidon modificat, sare, condimente, aromă, dextroză, extract de condimente, pudră de sfeclă roșie, extract de ceai, aromă de fum, conservant: sorbat de potasiu, membrană artificială comestibilă: stabilizatori (alginat de sodiu, clorură de calciu).

Vom lua acum doar câteva dintre ingrediente și le vom explica.

  • Dextroză- de obicei, dextroza (E1200) este un ingredient sigur, dar vine la pachet cu riscuri și efecte secundare. Ar trebui ca pacienții cu glicemie ridicată, umflarea brațelor și picioarelor și edem pulmonar să evite acest ingredient. Pentru diabetici, de exemplu, duce la hiperglicemie.
  • Sorbat de potasiu- Sorbatul de potasiu sau E202 este un aditiv alimentar ce poate fi găsit într-o varietate de produse alimentare. Acest aditiv alimentar poate provoca reacții adverse de tipul alergiilor, scrie InfoCons.ro.
  • Clorură de calciu- cunoscută și sunt denumirea E509, clorura de calciu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroşare şi de întărire, cât şi de sechestrant pentru ioni metalici.

Am enumerat doar trei ingrediente, toate E-uri. Concluziile le trageți singuri.

Foto: arhivă Gândul Media Network

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân