Cât timp rezistă castraveții murați în frigider odată ce ai deschis borcanul. Când nu mai sunt buni spre consum

  • Publicat:
Cât timp rezistă castraveții murați în frigider odată ce ai deschis borcanul. Când nu mai sunt buni spre consum

Cui nu ii plac castraveții murați? Fie că sunt în oțet sau în saramură, aceste murături sunt nelipsite de pe masa românilor intreg anul. Dar știi cât rezistă castraveții murați în frigider după ce ai deschis borcanul? Iată când NU trebuie să-i mai mănânci.

Cât timp sunt buni castraveții murați după ce ai desfăcut borcanul

Murăturile pot fi păstrate mult timp, chiar până la doi ani dacă sunt bine conservate. Dar dacă desfaci borcanul cu castraveți murați și nu îi consumi, în cele din urmă se strică.

În general, murăturile la borcan cumpărate din comerț sunt pasteurizate și, prin urmare, rezistă mai mult decât cele depozitate în butoaie. Odată ce ai deschis borcanul însă, poți păstra murăturile la frigider timp de până la trei luni.

Borcanele de murături nedeschise pot fi păstrate până la 12 luni. Cu toate acestea, ele pot fi încă bune după data de expirare dacă sunt păstrate corespunzător. Cel mai bine este să sigilați borcanul înainte de a-l pune la rece.

De asemenea, asigurați-vă că murăturile sunt scunfundate în saramură în permanență. O altă opțiune este să le așezați în cămară/debara, dar nu vor rezista la fel de mult ca cele depozitate în frigider sau congelator. Dacă alegeți să le congelați, puneți-le într-un borcan de sticlă ermetic. Nu uitați să îi atașați etichetă cu data.

În plus, folosiți întotdeauna ustensile curate pentru a scoate castraveții din borcan pentru a evita introducerea bacteriilor în borcan.

Cum îți dai seama că murăturile nu mai sunt bune?

În general, dacă observați schimbări în culoarea, textura și gustul lor, cum ar fi un miros neplăcut sau pete albicioase, ar trebui să aruncați borcanul de murături. De asemenea, pot există mucegai sau alte semne de deteriorare, precum drojdia pe fundul borcanului. Murăturile moi sau lipicioase NU mai sunt sigure spre consum.

Ca REGULĂ GENERALĂ, aruncați borcanul de murături dacă CAPACUL acestuia este BOMBAT.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”