Alege fructe și legume de sezon – iată ce găsești în august din România

Fructe dar și legume proaspete, de sezon și din producția locală. Iată ce oferă luna august.
  • Publicat:
Alege fructe și legume de sezon – iată ce găsești în august din România
Alege fructe și legume de sezon – iată ce găsești în august în România, foto: Mădălina Drăgoi

August este poate cea darnică lună din an atunci când vorbim despre producția de fructe și legume de sezon. Este important să consumăm cât de des se poate fructe și legume de proveniență locală. Sunt mai proaspete, se reduce poluarea din cauza transportului, dar și mult mai gustoase. În plus, se sprijină agricultura și producția locală. Iar fructele și legumele în sezon au savoare.

Nimic nu se compară cu gustul unui fruct sau al unei legume proaspăt culese, la timpul potrivit. Sezonal este un cuvânt de bază pentru toți cei preocupați de sănătate dar și ecologie.

Ce găsim fructe și legume găsim în luna august?

De la afine frumoase, zmeură gustoasă și prune suculente până la ardei crocanți și vinete superbe… Toate pălesc cumva în savorile inconfundabile ale pepenelui roșu. Sau galben. Soiurile găsite în România întrec în gust multe alte fructe importate.

 

Fructe de sezon în august

Trecem în revistă de la pepenii mari la esențe mai mici dar foarte concentrate: fructe de pădure. Au conținut scăzut de zahăr, dar sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți. Vezi afinele, vezi zmeura, vezi murele – un moment oportun pentru a le consuma proaspete, în prăjituri sau chiar pentru a le congela. Coacăze, coacăze roșii – alte delicii numai bune de gustat. Încă se mai găsesc și căpșuni din producția locală. Mere, caise, mure, afine, afine, pepeni, pepeni galbeni, smochine, struguri, pepeni, mure, nectarine, portocale, piersici, pere, prune, zmeură și pepeni verzi. Varietate maximă!

Legume de sezon – luna august

Tot din august vă puteți bucura și de varză proaspătă din grădină. Tot în august este și sezon de dovlecei. Aceștia ca și varza sunt ideali pentru conținutul de fibre, apă dar și numărul mic de kilocalorii. Pe lângă celebra salată de varză puteți încerca și o rețetă de dovlecei umpluți cu carne sau chiar ciuperci. Delicioși! Sfecla roșie, broccoli, varză, morcovi, conopidă, țelină, țelină, ardei iute, , varză creață, porumb, castraveți, vinete, , usturoi, fasole verde, hrean, varză, praz, salată, ciuperci, bame, ceapă, mazăre, ardei, cartofi, ridichi, ceapă verde, spanac, dovlecei de vară, roșii, napi.

Surse: www.natalieshealth.com/

agrointel.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân