A fost descoperit elixirul ieftin al vieții „fără de moarte”. Ce trebuie să consumi pentru a prinde 100 de ani

Specialiștii au dat verdictul! Pentru a ne menține sănătoși cât mai mult timp trebuie să consumăm zilnic ASTA!
  • Publicat:
A fost descoperit elixirul ieftin al vieții

În căutarea secretului longevității și a unei vieți sănătoase, cercetătorii au pus sub lupă unul dintre cele mai fundamentale elemente: apa. Deși este adesea subestimată, apa joacă un rol esențial în menținerea sănătății noastre. Un studiu recent dezvăluie că hidratarea corespunzătoare poate fi cheia unei vieți lungi și fără probleme cronice de sănătate.

Apa: elementul de bază al longevității

Apa este esențială pentru multe funcții vitale ale corpului uman. Acestea includ digestia, transportul de substanțe nutritive și oxigen în organism, dar și reglarea temperaturii corpului.

Un studiu publicat în eBioMedicine sugerează că hidratarea adecvată poate contribui la promovarea îmbătrânirii sănătoase. Astfel se reduce risculde boli cronice și durata de viață se prelungește.

Dezvăluirile studiului

Realizat de National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, studiul a implicat 11.255 de adulți și a analizat datele de sănătate colectate pe parcursul a 30 de ani. Rezultatele au arătat că adulții bine hidratați par să dezvolte mai puține afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, bolile pulmonare și bolile metabolice, și au un risc redus de deces prematur.

Studiul a investigat legăturile dintre nivelurile de sodiu din sânge și hidratare. Conform rezultatelor, nivelurile crescute de sodiu în sânge au fost asociate cu un risc crescut de îmbătrânire accelerată. În plus, există un risc mai mare de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, cerebrale și metabolice.

Deși studiul nu a evaluat cantitatea exactă de apă consumată de participanți, rezultatele sugerează că hidratarea adecvată poate încetini procesul de îmbătrânire și poate reduce riscul de boli cronice.

Natalia Dmitrieva, cercetător în cadrul NIH, spune că scăderea nivelului de apă din corp este un factor comun asociat cu niveluri ridicate de sodiu în sânge. Menținerea unei hidratări corespunzătoare poate fi cheia pentru o viață sănătoasă și prelungită.

Sursă – https://www.elespanol.com/ciencia/nutricion/20240523/cafe-elixir-barato-longevidad-vivir-anos-espana/856664616_0.html

Sursă foto – PintoArt / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc