Mere coapte cu miere

Ingrediente: mere coapte, miere, scorţişoară, apă, unt
  • Publicat:
Mere coapte cu miere

Ingrediente: mere coapte, miere, scorţişoară, apă, unt

Mod de preparare: Această reţetă are peste 100 de ani şi a fost folosită de toată lumea care trăieşte în zona temperată, unde merele sunt din belşug. Merele se taie în jumătăţi şi se elimină sâmburii şi partea mai tare. Jumătăţile se pun într-o tavă mare în care adăugaţi puţină apă, iar peste ele se pune puţin unt.

Se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute. Apoi se ţin la temperatura camerei până se răcesc. Se adaugă câte o linguriţă de miere în fiecare carcasă de măr, dar şi scorţişoară.

Deasupra se poate pune, după gust, îngheţată. Este un desert excelent şi unul dintre cele mai sănătoase, care se face extrem de rapid. Mărul copt nu mai are enzime vii, dar îi rămân fibrele extrem de valoroase pentru un tranzit intestinal corect.

Pentru copii, acesta este desertul ideal. Toamna târziu puteţi înlocui mărul cu bucăţi de dovleac peste care ulterior puneţi scorţişoară şi miere, dar şi îngheţată făcută din iaurt natural, fructe congelate şi miere, toate mixate şi ţinute la congelator timp de 4 ore.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Budincă de orez cu pere
Budincă de orez cu pere
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: