Cum faci din picnicuri mese sanatoase

Multe dintre alimentele pentru picnic au un continut ridicat de grasimi si zahar, ceea ce le face periculoase pentru persoanele care incearca sa manance cat mai sanatos.
  • Publicat:
Cum faci din picnicuri mese sanatoase
Cum faci din picnicuri mese sanatoase

E clar, in weekend-uri nu mai poti sta in casa. Si ce idee mai buna decat sa iti inviti prietenii la un picnic la padure? Doar ca n-ar fi tocmai corect din partea ta sa dai peste cap dieta tuturor, mai ales ca tu chiar incerci sa slabesti cateva kilograme. Ai nevoie de cateva idei sanatoase? 

Uita de grasimi si zaharuri (dulciuri)

Cand incerci sa alegi alimente sanatoase pentru picnic, trebuie in primul rand sa scapi de produsele nesanatoase. Multe dintre alimentele pentru picnic au un continut ridicat de grasimi si zahar, ceea ce le face periculoase pentru persoanele care incearca sa manance cat mai sanatos. Pentru inceput, asadar, nu lua nimic ce contine maioneza.

Chiar si versiunile light de maioneza contin o multime de astfel de grasimi. Asadar, sari peste salatele de cartofi, ton sau oua. Alte alimente pentru picnic cu un continut ridicat de grasimi includ micii, carnea de porc, hamburgherii si hot-dogul.

De asemenea, vei dori sa elimini si produsele cu un continut ridicat de zahar. Fii neinduratoare cu sucurile, prajiturile, fursecurile, briosele si tot ce e indulcit artificial.

Fructele si legumele pe primul loc

Pentru a servi alimente cat mai sanatoase la picnic, bazeaza-ti alegerile pe bunatatile oferite de natura. Mergi in piata si cumpara fructe (capsune, cirese, portocale, caise) si legume proaspete.

Taie fructele felii si amesteca-le pentru a crea o delicioasa salata de fructe. Fara frisca, insa! Poti inlocui frisca cu un iaurt grecesc (care are textura mai consistenta). Astfel, poti sa oferi fructele ca aperitiv sau ca desert.

Daca pregatesti o salata traditionala, alege un dressing light sau fara grasimi pentru asezonare. Legumele alese pot consta din salata verde, castraveti, broccoli, ardei gras, ridichi, morcovi.

Daca planifici sa faci si gratar la picnicul organizat, prajeste pe gratar si cateva felii de dovlecel, vanata, ceapa sau ardei pentru a da un gust deosebit salatei.

Alege carnea slaba

In locul burgerilor si hot-dog-urilor plini de grasimi, alege proteinele slabe. Opteaza asadar pentru burgerii vegetali sau din curcan facuti la grill. Poti sa faci la gratar si cateva felii de pui sau chiar frigarui pe care sa le servesti cu rosii si ceapa.

Daca vrei sa servesti sandvisuri la picnic, pregateste cateva cu pui prajit la rotisor. Sari peste branza si alte condimente. De asemenea, ia in considerare si tipul de paine servit la picnic. Ale un sortiment din cereale integrale.

Pentru un un picnic sanatos, si bauturile se cer inlocuite. Stai departe de sucurile carbogazoase, sucurile din fructe preambalate sau bauturile alcolice bogate in calorii, pentru ca multe dintre ele contin calorii goale.

Pregateste acasa ceai rece sau alege sucurile de fructe light pentru oaspeti. De asemenea, ai grija sa ai apa rece mereu la dispozitie. Daca vrei sa iti servesti musafirii cu alcool, alege vin sau variante de bere light.

Tu ce idei ai pentru un picnic sanatos?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”