10 gesturi mici, de mare efect în diete

De multe ori, când ne gândim la diete de slăbit ne imaginăm un bolovan imens pe care trebuie să-l împingem cu toate forţele. De multe ori, îi luăm rolul lui Sisif… Efectul yo-yo nu se sfiieşte să apară, kilogramele în plus la fel. Şi totuşi, ce mai rămâne de făcut?
  • Publicat:
10 gesturi mici, de mare efect în diete
Cuprins
  1.  
  2.  

De multe ori, când ne gândim la diete de slăbit ne imaginăm un bolovan imens pe care trebuie să-l împingem cu toate forţele. De multe ori, îi luăm rolul lui Sisif… Efectul yo-yo nu se sfiieşte să apară, kilogramele în plus la fel. Şi totuşi, ce mai rămâne de făcut?

Ori să ne refugiem în prima cofetărie întâlnită în cale, continuând seria dezamăgirilor privitoare la propria persoană, fie privim calmi situaţia şi înţelegem că paşii mici şi siguri ne ajută pe termen lung, iar fiecare gest alimentar sănătos contează.

·    V-aţi întrebat vreodată câte calorii aţi economisi într-un an, doar dacă aţi renunţa să beţi băuturi carbogazoase zi de zi? Citiţi de curiozitate eticheta sucului preferat. Înmulţiţi cu cantitatea consumată de dvs. în medie. Parcă nu mai e la fel de gustos? Mai ales că apa plată şi cea minerală au zero calorii!

·    Ori cât de uşor v-ar fi să slăbiţi dacă aţi îndulci cafeaua, ceaiul mai puţin (spre deloc)? Vă veţi bucura nu doar de şansa unei forme fizice mai bune ci şi de gustul autentic al acestora.

·    Cum ar fi să renunţaţi la lift măcar atunci când coborâţi?

·    Ce aţi zice ca în loc de o porţie imensă de cartofi prăjiţi (au peste 400 calorii/suta de grame) să alegeţi o porţie de salată de roşii ori o salată verde?

·    Ori în locul unei felii de tort să optaţi pentru o îngheţată preparată chiar de dumneavoastră în casă din iaurt, piure din fructe de sezon şi o lingură de fructoză?

·    Alegeţi întotdeauna produsele degresate şi cumpăraţi variantele cu conţinut minim de grăsime pentru produsele lactate: unt, smântână, iaurt, lapte dulce.

·    Renunţaţi să mai consumaţi pâine albă! Cele două felii permise zilnic chiar şi în cadrul regimurilor de slăbire trebuie să fie din făină integrală pentru a vă bucura şi de conţinutul nutriţional, nu doar de calorii goale.

·    Dacă vă este poftă de gogoşi sau de papanaşi, mâncaţi fructe uscate: curmale, smochine, prune uscate, merişoare uscate şi câteva migdale.

·    Nu vă atingeţi niciodată de pielea de la pui, peşte. De asemenea, îndepărtaţi orice urme de grăsime de pe carne.

Dacă zilnic reuşiţi să economisiţi 200 de calorii (aproximativ 40 g ciocolată) ori să le consumaţi prin mişcare, într-o lună puteţi cântări cu 800 g mai puţin fără a depune eforturi uriaşe.

Citeşte şi: Turează-ţi la maximum metabolismul!

Reducerea caloriilor din organism îţi încetineşte metabolismul

Mare e grădina dietetică a lumii! Află care sunt dietele preferate ale vedetelor

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân