Poziția planșă: de cât timp e nevoie să o practici pentru a vedea rezultate?

Înainte de toate ia în calcul faptul că în poziția planșă nu doar abdomenul lucrează, ci și brațele, șoldurile, fesierii, picioarele și spatele.
  • Publicat:
Poziția planșă: de cât timp e nevoie să o practici pentru a vedea rezultate?
Foto: shutterstock

Unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru abdomen este planșa, dar foarte important dacă vrei să vezi rezultate este să ții cont și de timpul în care stai în această poziție. Știm, deși vine la pachet cu numeroase beneficii, nu este deloc un exercițiu pe care să-l facem cu plăcere. Înainte de toate ia în calcul faptul că în poziția planșă nu doar abdomenul lucrează, ci și brațele, șoldurile, fesierii, picioarele și spatele.

Cât este eficient să stai în poziția planșă?

Încă un avantaj al acestui exercițiu ține de faptul că poate fi făcut chiar dacă ai suferit o accidentare. Exerciții precum clasicele abdomene pot afecta zona gâtului sau zona lombară, în timp ce planșa lucrează toți mușchii fără să dea naștere altor probleme. Cât timp ar trebui să stăm în această poziție pentru a vedea rezultatele?

Răspunsul nu este atât de simplu pe cât ne imaginam. Mai exact, timpul variază între 10 și 60 de secunde, iar asta pentru că diferența o face forma ta fizică. Se recomandă să faci câte trei seturi de 60 de secunde, dar chiar și o durată mai mică te poate ajuta să vezi rezultate în timp. Poți sta în planșă timp de 10 secunde, faci o pazuă de cinci-10 secunde și revii în poziția de planșă. Trebuie să faci între trei și șase seturi pentru a ajunge să te bucuri de efectele similare pe care le poți obține dacă stai în această poziție pentru 30-60 de secunde.

Acestea fiind spuse, un minut tinde să fie timpul ideal pentru a vedea rezultatele din poziția planșă. Cu cât abdomenul stă mai mult sub tensiune, cu atât dificultatea este mai mare, iar mușchii lucrează mai mult. Dacă nu ești pregătit, nu te forța pentru că astfel poți pune presiune pe zona lombară. Când mușchii încep să obosească zona lombară începe și ea să se arcuiască, iar astfel pot apărea accidentări.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân