Dieta lui Karim Benzema, unul dintre cei mai în formă atacanți din lume (P)

  • Publicat:
Dieta lui Karim Benzema, unul dintre cei mai în formă atacanți din lume (P)

Ajuns la 34 de ani, Karim Benzema traversează cel mai bun moment al carierei și impresionează în tricoul lui Real Madrid. A fost golgheterul echipei în ultimul sezon atât în campionat cât și în Champions League, punând serios umărul la câștigarea celor două trofee.

Pentru a avea asemenea performanțe, Benzema ține foarte mult să aibă un fizic perfect. Iar dieta sa joacă un rol important. Fotbalistul francez are propriul nutriționist, pe nume Alberto Mastromatteo, care i-a creat un program personalizat.

Astfel, Benzema a eliminat complet grăsimile și zaharurile din rutina sa și mănâncă de cinci ori pe zi. Consumă foarte mult pește, mai ales ton, dar și fructe și legume proaspete. Iar nutriționistul său folosește mereu ulei de cocos și condimente naturale.

Mai mult, Benzema consumă zilnic și apă alcalină și suplimente cu micro-alge. Acestea din urmă sunt considerate ingredientele cheie din dieta jucătorului în vârstă de 34 de ani. Iar fiecare antrenament fizic este „celebrat” de Benzema cu suc natural de portocale. Astfel, Benzema duce un stil de viață sănătos și încearcă să stea departe de preparatul său preferat, cușcușul gătit de mama sa.

Benzema pune accent și pe antrenamente

Karim Benzema și-a modificat și programul de antrenamente și lucrează suplimentar în așa fel încât să își întărească musculatura și să elimine grăsimile. Astfel, el își propune să devină mai rapid, mai rezistent și mai puternic. Evoluțiile din ultimul timp arată că progresul este evident.

Mai mult, atacantul francez se pregătește intens și în propria locuință, unde și-a amenajat o sală de forță. Pe contul său de Instagram, unde are peste 57 de milioane de urmăritori, Benzema le arată fanilor adesea fotografii din sala de forță. Benzema lucrează intens, iar apoi încheie exercițiile fizice cu un program de relaxare în saună.

Cât privește recuperarea de după meciuri, atacantul francez apelează la o metodă de terapie chineză. Aceasta implică aplicarea unor ventuze pe piele. Prin acest tratament, energia din organism este generată, iar toxinele sunt eliminate.

„Aceasta este cea mai bună metodă de a scăpa de durerile musculare”, a afirmat Karim Benzema.

Karim Benzema, în cea mai bună formă a carierei

Atacantul care va împlini 35 de ani pe 19 decembrie traversează cel mai bun moment al carierei. În ultimul sezon din La Liga, Benzema a marcat de 27 de ori în 32 de partide, pentru ca în Champions League să o facă de 15 ori, fiind golgheterul competiției.

Mai mult, specialiștii se așteaptă ca francezul să continue așa și în următoarea perioadă, motiv pentru care este unul dintre principalii favoriți la câștigarea titlului de golgheter la Cupa Mondială din Qatar.

La agențiile online care au pregătit oferta de pariuri Cupa Mondială, Benzema are cota 13.00 să marcheze cele mai multe goluri, mai bine decât el fiind văzuți doar Harry Kane (Anglia, cota 8.00) și colegul său de la națională Kylian Mbappe (cota 9.00). Benzema este la egalitate cu Neymar (Brazilia) și îi depășește pe Romelu Lukaku (Belgia, cota 15.00), Lionel Messi (Argentina, cota 15.00) și Cristiano Ronaldo (Portugalia, cota 15.00).

În primele cinci meciuri din noul sezon, Benzema a marcat deja de patru ori, însă a suferit o ușoară accidentare la primul meci disputat de Real Madrid în grupele Champions League 2022/2023.

Forma fizică excelentă pe care o are îl ajută din plin, iar francezul a devenit omul numărul unu din atacul madrilenilor, iar de la revenirea la naționala Franței s-a descurcat excelent. Reîntors în 2021 după cinci ani de pauză, Benzema a punctat de 10 ori în cele 16 meciuri disputate pentru naționala Franței. În total, el are 37 de goluri în 97 de partide pentru echipa națională.

Karim Benzema are un palmares impresionant

Karim Benzema are un palmares cu care nu puțini fotbaliști se pot lăuda. El a reușit să își treacă în palmares nu mai puțin de cinci trofee ale Champions League, în 2014, 2016, 2017, 2018 și 2022.

De asemenea, cu Real Madrid a mai câștigat patru titluri în La Liga, două Cupe ale Spaniei, patru Supercupe ale Spaniei, patru Supercupe ale Europei și patru Campionate Mondiale ale Cluburilor. Pe lângă aceste trofee, francezul mai are patru titluri în Ligue 1 cu Olympique Lyon și o Cupă a Franței. El a mai câștigat și Liga Națiunilor în 2021 cu naționala Franței.

În plan individual, Benzema a fost golgheterul ultimei ediții din Champions League și cel mai bun jucător al sezonului. A prins echipa ideală a competiției de două ori, în 2021 și 2022. De asemenea, a fost desemnat jucătorul sezonului de UEFA în 2022 și cel mai bun fotbalist din La Liga în 2020. A primit de patru ori titlul de cel mai bun fotbalist al anului în Franța, ultima dată în 2021.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”