5 exerciții simple care te ajută să te simți mai bine în propriul tău corp

Aceste 5 exerciții fizice simple sunt benefice pentru sănătatea ta și de mare ajutor în ceea ce privește îmbunătățirea posturii sau eliberarea tensiunii din corp. În plus, includerea acestor exerciții în rutina ta zilnică va fi de mare ajutor în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății tale fizice și mentale.
  • Publicat:
5 exerciții simple care te ajută să te simți mai bine în propriul tău corp
5 exerciții simple care te ajută să te simți mai bine în propriul tău corp Sursa foto: Pexels

Corpul uman este un instrument minunat de care trebuie să ai grijă în orice moment din zi și noapte. Fie că e vorba de stres, fie că ai stat prea mult în fața calculatorului sau ai stat într-o poziție necorespunzătoare pentru o perioadă prea lungă de timp, e important să îți acorzi atenție și să îți îngrijești corpul. Iată câteva exerciții simple care te vor ajuta să te simți mai bine în propriul tău corp.

1. Întinderea spre tavan

Această întindere e simplă și poate fi făcută oriunde și oricând. Stai în picioare cu picioarele ușor depărtate, îndreaptă-ți coloana vertebrală și întinde-te cât poți de mult spre tavan, în timp ce inspiri adânc. Ține această poziție pentru câteva secunde, apoi eliberează-te încet. Repetă acest exercițiu de câteva ori pentru a-ți îmbunătăți postura și a te simți mai bine în propriul tău corp.

2. Rularea umerilor

Acest exercițiu e excelent pentru a-ți elibera tensiunea din umeri. Stai în picioare sau în poziție așezată cu mâinile în jos, lângă corp. Rulează umerii înainte și înapoi de câteva ori, apoi în sensuri circulare, înainte și înapoi. Acest exercițiu e ușor și poate fi făcut oriunde și oricând ai nevoie să te simți mai bine.

3. Întinderea spatelui

Această întindere e ideală pentru a-ți elibera tensiunea din zona lombară. Stai ridicat cu picioarele îndoite și talpile pe podea. Îndreaptă coloana vertebrală și încearcă să ajungi cu mâinile cât mai aproape de tălpi. Ține această poziție pentru câteva secunde, apoi revino încet la poziția inițială. Repetă acest exercițiu de câteva ori pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea spatelui și a te simți mai confortabil în propriul tău corp.

4. Întinderea picioarelor

Această întindere e excelentă pentru a-ți elibera tensiunea din picioare și pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Stai pe podea, în poziția șezut și cu picioarele ușor depărtate și în același timp întinse, apoi îndreaptă-te cât poți de mult și apucă-ți călcâiele cu mâinile. Ține această poziție pentru câteva secunde, apoi eliberează-te încet. Repetă acest exercițiu de câteva ori pentru a te simți mai bine în propriul tău corp.

5. Mersul pe vârfuri

Acest exercițiu e simplu, dar foarte eficient pentru a-ți îmbunătăți postura și a te simți mai confortabil în propriul tău corp. Plimbă-te pe vârfuri timp de câteva minute, îndreptându-ți coloana vertebrală și menținându-te în echilibru.

Acestea sunt câteva exerciții simple, care te pot ajuta să te simți mai bine în propriul tău corp. Fă-le regulat pentru a-ți îmbunătăți postura, a-ți elibera tensiunea și a te simți mai confortabil. Nu uita că exercițiile fizice regulate sunt importante pentru sănătatea ta, așa că include-le în rutina ta zilnică alături de o alimentație corespunzătoare.

Surse: self.com, healthline.com, healthhub.sg

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân