Vinete umplute cu carne de pui la cuptor. Un preparat delicios, cu puține calorii

  • Publicat:
Vinete umplute cu carne de pui la cuptor. Un preparat delicios, cu puține calorii
Sursa foto: Shutterstock

Dacă ți-e poftă de ceva ușor la cină, încearcă această rețetă de vinete umplute cu carne de pui. În cel mult 45 de minute preparatul e gata și te poți bucura de gustul delicios, cu puține calorii.

Aceste vinete umplute cu carne de pui la cuptor sunt ușor de gătit și foarte sănătoase. Nu conțin multe grăsimi, dar sunt excelente pentru masa de seară, deoarece sunt bogate în proteine și carbohidrați complecși, care îți vor ține de foame până a doua zi. De altfel, le poți mânca și dimineața sau la prânz, se pretează pentru orice moment al zilei.

Vezi mai jos rețeta simplă de vinete umplute cu carne de pui la cuptor!

Rețetă de vinete umplute cu carne de pui: ingrediente, preparare

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • 400 grame carne de pui tocată
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă albă sau roșie
  • O jumătate de ardei gras roșu, galben sau verde
  • 2-3 ciuperci champignon
  • 3 căței de usturoi
  • Sare, piper, oregano, fulgi de chili, câte o jumătate de linguriță sau după gust
  • 2-3 frunze de busuioc proaspăt
  • 50 mililitri oțet balsamic

Mod de preparare

Pasul 1: Preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius.

Pasul 2: Taie vânăta în jumătate pe lungime și scobește pulpa cu un cuțit, dar mai lasă puțin pe lateral, cam 0,5 centimetri. Taie cuburi pulpa de vânătă scobită.

Pasul 3: Încălzește uleiul într-o tigaie încăpătoare, pe foc mediu spre mare. Adaugă ceapa tocată mărunt și soteaz-o cu un pic de sare aproximativ 2-3 minute sau până se înmoaie, dar fără să o arzi. Adaugă pulpa de vinete tocată, ciupercile tăiate cubulețe și usturoiul feliat sau dat prin presă. Lasă pe foc mediu aproximativ 7-8 minute, până se înmoaie vinetele.

Pasul 4: Adaugă în tigaie carnea de pui tocată și condimentele și amestecă bine. Lasă pe foc aproximativ 10 minute, până când carnea devine albicioasă. Adaugă ardeiul gras tăiat cubulețe (sau ardei copt, și mai bine!) și busuiocul rupt cu mâna și dă tigaia deoparte de pe foc.

Pasul 5: Pune jumătățile de vânătă pe o foaie de copt întinsă pe o tavă și umple-le cu amestecul de carne și legume. Aruncă pe deasupra lor 3-4 picături de ulei de măsline și dă-le la cuptor pentru 30-35 de minute, la o temperatură de 205-210 grade Celsius, până se înmoaie bine toate legumele și vinetele capătă o crustă delicioasă.

Pasul 6: Pune oțetul balsamic într-o cratiță mică, pe foc. Adu la fierbere și continuă să lași pe foc 10-12 minute, până obții o reducție de oțet balsamic perfectă pentru asezonarea vinetelor umplute. Această reducție trebuie să aibă consistența unui sos mai gros și lipicios.

Pasul 7: Scoate vinetele umplute de la cuptor, toarnă peste ele sosul delicios din oțet balsamic și decorează cu frunze de busuioc. Poftă bună!

Sursă rețetă: thesophisticatedcaveman.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”