Sirop de trandafiri – rețeta din 3 ingrediente. La ce poate fi folosit acest sirop parfumat

  • Publicat:
  • Actualizat:
Sirop de trandafiri - rețeta din 3 ingrediente. La ce poate fi folosit acest sirop parfumat
Foto: profimediaimages.ro

E sezonul lor, așa că profită de moment să prepari simplu și rapid sirop de trandafiri parfumat și aromat. Acest sirop poate fi folosit în numeroase feluri: în cocktailuri răcoritoare de vară, în apa minerală, ca umplutură pentru clătite, vafe sau cheesecake, în iaurt, înghețată sau peste ovăzul cu lapte ori, de ce nu, în ceai.

Delicatul sirop de trandafiri are o aromă florală dulceagă și poate fi preparat foarte ușor acasă. Îl poți face fie din petale proaspete de trandafir de orice fel, fie din petale uscate sau extract ori apă de trandafiri. Rețeta este simplă: în afară de petalele de trandafiri, ai nevoie doar de zahăr (sau îndulcitor) și apă. Pentru o culoare mai intensă poți folosi un strop de colorant alimentar natural roz sau roșu.

Cum faci acasă sirop de trandafiri: ingrediente

  • 400 ml apă
  • 300 grame zahăr sau echivalentul în îndulcitor
  • două mâini de petale de trandafir (uscate sau proaspete)
  • opțional – 2 picături de colorant alimentar roz sau roșu

Dacă vrei ca siropul de trandafiri să aibă o aromă mai bogată, poți adăuga și câteva picături de apă de trandafiri. Pentru o notă aparte, poți adăuga în rețetă și puțină mentă, salvie sau lavandă, o picătură de extract de vanilie, puțin suc de lămâie sau un praf de scorțișoară ori nucșoară.

Foto: profimediaimages.ro

Rețetă de sirop de trandafiri: mod de preparare

  1. Pune într-o crăticioară petalele de trandafir, zahărul (sau îndulcitorul) și apa.
  2. Lasă pe foc mediu spre mare până atinge punctul de fierbere.
  3. Redu focul la minimum și lasă siropul să se îngroașe încă 10 minute.
  4. Se trage vasul deoparte și se lasă siropul la răcit câteva minute.
  5. Se strecoară lichidul printr-un tifon sau o sită cu ochiuri mici și se pune într-o sticlă cu dop, sterilizată. Dacă vrei să adaugi apă de trandafiri sau colorant, acum este momentul. Agită ușor sticla și pune dopul.
  6. După ce se răcește complet, siropul de trandafiri se ține la frigider pentru aproximativ 4 săptămâni.
  7. Poți turna siropul de trandafiri și în recipiente pentru cuburi de gheață, pe care să le păstrezi la congelator până la 6 luni. Acestea pot fi dezghețate la microunde în câteva secunde sau la frigider, peste noapte.

Sursa rețetă: veggiedesserts.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”