Apa de trandafiri: beneficii pentru piele şi păr

Iată câteva dintre beneficiile pe care le are apa de trandafiri, pentru îngrijirea pielii şi părului.
  • Publicat:
Apa de trandafiri: beneficii pentru piele şi păr
FOTO: shutterstock / Apa de trandafiri: beneficii pentru piele şi păr

Dacă eşti o iubitoare de trandafiri, acum poţi integra în rutina de îngrijire apa de trandafiri care, de-a lungul anilor, a fost folosită ca alternativă naturală a produselor de curăţare, parfumurilor şi multe altele. Are proprietăţi antiinfalamtorii, antibacteriene şi antioxidante, motiv pentru care joacă un rol important în îmbunătăţirea sănătăţii pielii şi părului.

Ameliorează iritaţiile de la nivelul pielii

Dacă te confrunţi cu o piele sesibilă, rozacee sau alte iritaţii, apa de trandafiri poate ameliora acest disconfort. Proprietăţile sale antibacteriene precum vitamina A şi C ajută la hidratarea şi netezirea pielii în timp ce reduce şi îndepărtează excesul de ulei şi impurităţi. Este de mare ajutor în special persoanelor care se confruntă cu eczeme şi rozacee.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

Dacă mai devreme menţionam că reduce roşeaţa şi iritanţiile, apa de trandafiri are capacitatea de a reduce şi acneea şi de a oferi un aspect proaspăt pielii. Porii dilataţi, ridurile şi liniile fine sunt reduse datorită antioxidanţilor precum vitamina C şi E, iar proprietăţile anti-aging oferă un boost de hidratare pielii.

Tratează infecţiile uşoare

Un alt beneficiu al apei de trandafiri este efectul antiseptic şi antibacterian, deoarece ajută la tratarea tăieturilor, arsurilor şi zgârieturilor. Folosită zilnic, poate accelera procesul de curăţare a infecţiilor. Totodată, cu ajutorul apei de trandafiri poţi trata problemele de la nivelul ochilor precum conjunctivita, cataracta sau ochii uscaţi.

Ameliorează durerile de cap

Apa de trandafiri este de cele mai multe ori folosită în aromaterapie datorită efectului pe care îl are de îndepărtare a stresului şi a durerilor de cap. Înmoaie un prosop în apă de trandafiri încălzită şi pune-l pe cap timp de 45 de minute.

Bună pentru digestie

Nimeni nu se bucură de durerile de stomac şi de crampele menstruale. Studiile arată că apa de trandafiri conţine o cantitate mare de antioxidanţi, motiv pentru care ajută la ameliorarea disconfortului şi acţionează ca un laxativ uşor în urma consumului. De asemenea, te scapă de constipaţie, senzaţia de balonare şi multe alte probleme digestive.

Menţine sănătatea părului

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii şi antiseptice apa de trandafiri ajută la tratarea afecţiunilor scalpului (eczeme şi psoriazis) şi, totodată, reduce excesul de grăsime şi mătreaţa.

Îmbunătăţeşte sănătatea orală

Acest produs natural serveşte şi ca alternativă pentru apa de gură. Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, apa de trandafiri este ideală pentru gingii puternice şi îmbunătăţeşte starea generală a sănătăţii orale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân