3 trucuri prin care cârnații nu mai plesnesc când îi prăjești. Trebuie să îi scufunzi în acest lichid înainte

  • Publicat:
  • Actualizat:
3 trucuri prin care cârnații nu mai plesnesc când îi prăjești. Trebuie să îi scufunzi în acest lichid înainte
Foto: Shutterstock

Ai urmat rețeta ca la carte și ai preparat cei mai buni cârnați de casă? Acum e momentul să parfumezi casa cu aroma lor inconfundabilă!

Dar ce te faci dacă delicioșii cârnați plesnesc atunci când îi prăjești în ulei, pe grătar sau la cuptor? Există câteva secrete care vor preveni acest accident!

Cârnații nu crapă la prăjit dacă faci acest lucru

Potrivit gospodinelor „cu vechime”, cârnații nu mai plesnesc când îi prăjești dacă pui în aplicare unul din aceste trucuri.

Prima variantă este să scufunzi cârnații proaspeți în apă fierbinte și apoi să îi dai prin făină înainte să îi pui la prăjit.

O altă variantă este să îi scufunzi în puțin lapte rece înainte să îi prăjești. Laptele este indicat și pentru crenvurști sau polonezi, a căror membrană nu mai crapă atunci când adaugi în apă și puțin lapte când îi fierbi.

Un alt truc al bucătarilor prin care cârnații nu mai plesnesc când îi prăjești este să îi ții înainte în puțină bere, supă stock de vită sau chiar suc de roșii, timp de 10 minute.

Chiar dacă ești tentată să înțepi din loc în loc cârnații cu o scobitoare, e de preferat să eviți acest lucru, pentru că se vor pierde toate sucurile din ei și vor fi uscați după prăjire.

De asemenea, evită să scoți cârnații prăjiți din tigaie cu o furculiță. Folosește în schimb un clește, ca să previi scurgerea sucurilor delicioase din cârnați.

Cârnații se pun în ulei rece, nu fierbinte

Ai grijă și la temperatură! Cârnații proaspeți nu se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins – acesta trebuie să fie rece, abia apoi se pornește focul.

Nu lăsa flacăra mare, ci mai degrabă potrivită, ca să se pătrundă bine cârnații și să nu iasă cruzi în interior și arși la exterior. Nu lăsa focul nici foarte mic, pentru că vei obține mai degrabă cârnați fierți.

Acoperă tigaia în care prăjești cârnații cu un capac, ca să se distribuie uniform căldura și să previi accidente precum arsurile cu ulei încins.

Dacă prăjești cârnații la cuptor, setează temperatura la maximum 175 de grade Celsius. Lasă-i la prăjit 20-25 de minute, nu mai mult, pentru că se vor usca excesiv.

Iar dacă vrei să obții cârnați frumos rumeniți pe grătar, un truc genial este să îi dai înainte prin puțin zahăr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: