Zacuscă tradiţională – reţetă oferită de Adrian Hădean, jurat Masterchef

Se apropie sfârşitul de vară, prin urmare gospodinelor le-a cam venit vremea să umble prin piaţă după trufandale numai bune de pus la păstrat pe timp de iarnă. Dacă pentru gogonele şi murături v-am oferit mai multe detalii în acest articol, astăzi ne-am propus să ne sfătuim cu Adrian Hădean în ce priveşte prepararea celebrei zacuşti de vinete, nelipsite din dulapul de iarnă al niciunei gospodine.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Se apropie sfârşitul de vară, prin urmare gospodinelor le-a cam venit vremea să umble prin piaţă după trufandale numai bune de pus la păstrat pe timp de iarnă. 

Dacă pentru murături şi gemuri v-am oferit mai multe detalii în acest articol, astăzi ne-am propus să ne sfătuim cu Adrian Hădean – proaspăt numit în funcţia de jurat al show-ului culinar Masterchef, al cărui nou sezon îl veţi putea urmări începând din septembrie – în ce priveşte prepararea celebrei zacuşti de vinete, nelipsite din dulapul de iarnă al niciunei gospodine.

Ca să vă fie mai uşor, reţeta de zacuscă este ilustrată pas cu pas, astfel încât nu aveţi cum să daţi greş!

Mai întâi de toate, vă prezentăm ingredientele pentru aproximativ 16 borcane de 370 de grame:

  • 5 kilograme de vinete 
  • 3 kilograme de ardei kapia
  • 3 kilograme de gogoşari
  • 1 kilogram de ceapă
  • 500 ml de ulei de floarea-soarelui
  • 3 litri de suc de roşii cu pulpă
  • patru foi de dafin, o linguriţă de sare, 20 de boabe de piper şi o jumătate de linguriţă de zahăr

Şi acum, să vedem care sunt secretele lui Adi Hădean pentru o zacuscă tradiţională perfectă. Intraţi în GALERIA FOTO şi învăţaţi cum se face o zacuscă bună de te lingi pe degete!

Pozele au fost puse la dispoziţie cu amabilitatea lui Adrian Hădean. Pentru mai multe reţete, intraţi pe www.adihadean.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Pepene roşu cu legume asortate
Pepene roşu cu legume asortate
Recomandare video
Wrap-uri cu Salam Sinaia și Salam Victoria