Penne cu sos de broccoli şi muguri de pin

În primul rând, pastele din grâu dur integral sunt cele mai bune paste din lume. Sunt hrănitoare şi nu îngraşă, aşadar nu vă feriţi de acestea. Se fierb timp de 9-12 minute, după indicaţiie de pe pachet, astfel încât să fie al dente (încă tari). Scurgeţi apa. Într-o tigaie, puneţi la copt muguri de pin.
Penne cu sos de broccoli şi muguri de pin

Ingrediente:

  • 400 g de broccoli
  • 400 g paste penne din grâu dur integral
  • 100 g muguri de pin
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • ½ ardei chilli uscat
  • sare de mare
  • piper
  • 1 lămâie întreagă.

Mod de preparare:

În primul rând, pastele din grâu dur integral sunt cele mai bune paste din lume. Sunt hrănitoare şi nu îngraşă, aşadar nu vă feriţi de acestea. Se fierb timp de 9-12 minute, după indicaţiie de pe pachet, astfel încât să fie al dente (încă tari). Scurgeţi apa. Într-o tigaie, puneţi la copt muguri de pin.

Îi luaţi din tigaie şi îi mixaţi cu usturoiul tăiat fin, dar şi cu ardeiul iute uscat, tăiat de asemenea fin. Puneţi sarea şi piperul. Broccoli se rupe în bucăţi mici şi se pune la abur 3 minute. Se pun pastele într-un bol, apoi se mixează cu sosul cu muguri de pin. Se stoarce o lămâie deasupra.

Coaja se rade în prealabil şi se pune în farfurie. Se adaugă brocolli şi se mixează. Se adaugă o lingură de ulei de măsline presat la rece.

Gazpacho
Gazpacho
Recomandări: