Burgeri de post!

Ingrediente: 2 cepe mari, tăiate fin 340 g fasole pinto sau fasole albă fiartă sau din conservă 150 g ovăz instant sau terci de ovăz
Burgeri de post!

Ingrediente:

  • 2 cepe mari, tăiate fin
  • 340 g fasole pinto sau fasole albă fiartă sau din conservă
  • 150 g ovăz instant sau terci de ovăz
  • 30 g făină de năut sau făină de soia săracă în grăsimi
  • 6 linguri apă fierbinte
  • 1 lingură de sos de soia cu un conţinut scăzut de sodiu
  • 1 linguriţă de sare
  • ½ linguriţă cimbru uscat
  • ½ linguriţă salvie uscată
  • ½ linguriţă de usturoi granulat

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, neaderentă, căliţi ceapa la foc iute până când se înmoaie, adăugând apă cât să nu se lipească. Sau o puteţi pregăti la cuptorul cu microunde la putere ridicată timp de 3 până la 5 minute.

Zdrobiţi boabele de fasole pe o farfurie, cu ajutorul unei furculiţe.

Amestecaţi într-un bol mediu boabele zdrobite, ovăzul, făina de năut sau soia, apa fierbinte, sosul de soia, sarea, cimbrul, salvia şi granulele de usturoi. Adăugaţi ceapa şi amestecaţi bine. După aceea, acoperiţi bolul şi puneţi amestecul la frigider; îl puteţi păstra maxim 3 zile.

Când este gata, transformaţi amestecul în 20 de burgeri subţiri, după care îi puneţi pe o tavă căptuşită cu hârtie pergament. Gătiţi burgerii câteva minute într-o tigaie neaderentă, la foc mediu, timp de 3 minute pe fiecare parte, acoperind tigaia. Aceştia trebuie să fie bine rumeniţi şi uşor crocanţi.

Plăcintă vegetariană de legume
Plăcintă vegetariană de legume
Recomandări: