Cea mai simplă rețetă de supă cremă de leurdă – poezie de primăvară în farfurie

  • Publicat:
Cea mai simplă rețetă de supă cremă de leurdă - poezie de primăvară în farfurie
Sursa foto: Shutterstock

Să ţii post sau să nu ţii? Să fie leurdă sau nu. Ştiu, vine primăvara şi odată cu ea întrebările. Apare leurda, apare soarele, apar rândunicile… apar şi rochiţele, pantalonaşii, tricourile mulate şi tot ce trebuie să se întâmple anotimpul ăsta.

Aşa că să depăşim dramele, să ieşim din frigider, să nu ne mai uităm în oglindă şi să mergem în piaţă. A apărut leurda, am învins! Sau am înfrânt. Am înfrânt şi iarna asta. Nu ai cum să nu-i faci cadou o legătură cu leurdă. Niciun om normal nu ar face asta.

Iar ea, ea plină de dragoste, va face simplu aşa: va pune la fiert un cartof şi un morcov şi va păstra apa în care au fiert. Va toca o ceapă mărunt, mărunt fără frica de a-şi murdări unghiile roşii.

Va spăla leurda frunză cu frunză şi o va scurge bine. Va căli ceapa în puţin unt, apoi va pune morcovul şi cartoful şi va amesteca fragil. E ca şi cum te-ar lua în braţe. O priveşti fascinat cum pune un litru de lapte în oală apoi, graţios, va arunca leurda pe care o va clocoti, la foc mic, vreo 10 minute. Va blendui totul fin, fin, va potrivi de sare şi de piper şi te va invita la masă.

O supă cremă de leurdă verde, cu gust fin de usturoi, ţi se va dezvălui papilelor. Îţi spun, nu vei putea să mai trăieşti fără ea primăvara asta. Bine… şi fără doamna ta, dar asta ţine doar de papile.

E simplu: bărbaţii puternici cumpără leurdă. Femeile stilate o fac supă. E bine, e primăvară!

Autor: Chef Radu Dumitrescu, www.facebook.com/CooKatar

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”