Ai copii mofturoși la mâncare? Cu rețeta asta nu dai greș!

Bloggerul de parenting Ela Crăciun, autor al unor cărți de parenting, prezintă în noua sa carte o rețetă inedită de mămăligă cu roșii și mozzarella.
  • Publicat:
Ai copii mofturoși la mâncare? Cu rețeta asta nu dai greș!
Mămăligă cu mozzarela și roșii, foto arhivă Ela Crăciun

Una dintre cele mai mari griji ale părinților este cu siguranță alimentația copilului. Unii copii sunt mofturoși și refuză mâncarea indiferent de talentele culinare ale părinților. Spre disperarea acestora, nu se ating de mâncare, iar orele meselor se transformă în plânsete, rugăminți și stres.

Tot timpul trebuie ca părinții să trateze cu răbdare situația și să afle motivul din spatele motivului pentru care nu mănâncă. Ar putea fi cauze emoționale (de exemplu, copilul își pedepsește astfel părinții că nu petrec suficient timp cu el) sau o alimentație neechilibrată (poate mănâncă dulciuri pe ascuns).

Ne-a inspirat cartea „365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi”, de Ela Crăciun blogger de parenting și vă prezentăm o rețetă cu care nu veți da greș la ora mesei.

Mămăligă cu roșii și mozzarella – rețetă

Ingrediente:

  • 250 ml apă
  • 2 linguri mălai
  • 1 linguriță unt
  • 1 roșie mare, bine coaptă
  • 100 g mozzarella

Mod de preparare:

Într-o oală, pune apă la fiert. Adaugă mălaiul când începe să clocotească. Acesta trebuie adăugat în ploaie și amestecat bine cu un tel, până când se omogenizează.

După ce începe să capete consistentă, mămăliguța trebuie amestecată din când în când cu o lingură de lemn, timp de 15-20 de minute.

Curăță roșia de coajă și de semințe și paseaz-o în blender.

Când mămăliga este gata, unge un vas mic termorezistent cu unt. Răstoarnă mămăliguța fierbinte și nivelează-o cu lingura.

Toarnă sosul de roșii peste ea, în vas și așază deasupra bucățele de mozzarella. Introdu vasul în cuptorul încins pentru 15 minute, la foc mic.

Ela Crăciun, foto arhivă
Ela Crăciun, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân