Ciocănele de pui caramelizate

Ingrediente: 9 ciocănele de pui, 5 grame de seminţe de susan rumenite, 9 linguri de sos de soia dulce, o lingură de sos de soia sărat, o lingură de zahăr brun.
Ciocănele de pui caramelizate

Pentru 3 persoane

Ingrediente: 9 ciocănele de pui, 5 grame de seminţe de susan rumenite, 9 linguri de sos de soia dulce, o lingură de sos de soia sărat, o lingură de zahăr brun.

Mod de preparare

Într-o tavă pentru friptură preparaţi marinata amestecând bine zahărul brun şi sosurile de soia. Puneţi ciocănelele de pui spălate şi curăţate, înveliţi-le bine în marinată şi acoperiţi-le cu un capac. Puneţi tava în frigider timp de cel puţin o oră, amestecând o dată sau de doup ori ca să se pătrundă bine carnea.

Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius şi băgaţi tava pentru friptură în cuptor. Lăsaţi ciocănelele să se frigă 45 de minute, întorcându-le şi ungându-le cu sos o dată sau de două ori.

Ornaţi ciocănele cu seminţe de susan şi serviţi cald, alături de un castronaş cu sos de soia dulce.

Trucul maestrului bucătar: cu cât lăsaţi mai mult ciocănelele la marinat, cu atât carnea va fi mai moale şi se va impregna de toate aromele.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Ouă învelite în carne
Ouă învelite în carne
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: ce determină comportamentul adictiv
Recomandări: