Cea mai simplă rețetă de gem de căpșuni. Este absolut delicios!

Cum să faci cel mai delicios şi mai sănătos gem de căpșuni, o reţetă simplă şi potrivită pentru toate gusturile.
10.06.2022
Cea mai simplă rețetă de gem de căpșuni. Este absolut delicios!
Sursa foto: Shutterstock

Chiar dacă în acest moment al verii cireşele sunt la putere, căpşunile pe care le găseşti pe piaţă sunt extrem de aromate şi de dulci şi perfecte pentru o porţie delicioasă de gem sau de dulceaţă.

Azi ţi-am pregătit o reţetă de gem de căpșuni extrem de uşor de preparat.

Rețetă de gem de căpșuni: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 1 kg de căpşuni mici
  • 300 de grame de zahăr brun
  • sucul de la o lămâie
  • unt cât o nucă

Preparare:

Spală căpşunile şi usucă-le pe fiecare în parte cu un prosop de hârtie, pentru că surplusul de apă va face ca gemul să nu se lege.

Taie-le codiţele scobind uşor în ele, pentru a îndepărta urmele lemnoase ale acestora. Căpşunile mai mari taie-le în jumătate.

Aşază căpşunile într-un bol şi presară cu grijă zahărul peste ele, apoi lasă-le neacoperite timp de 12 ore, la temperatura camerei. În acest interval zahărul se va topi, te asiguri că fructele nu se vor dezintegra în urma acestui proces şi îşi vor păstra şi culoarea.

După 12 ore pune amestecul într-o cratiţă antiaderentă, adaugă sucul de lămâie şi lasă pe foc mic, amestecând uşor, până se topeşte tot zahărul.

Când nu mai simţi niciun cristal de zahăr atunci când amesteci, dă focul mai tare şi clocoteşte conţinutul pentru 10 minute. Apoi opreşte focul, adaugă untul, amestecând uşor, până se dizolvă.

Lasă să se răcească, sterilizează borcanele, pune gemul în ele, apoi pune capacul şi fierbe borcanele umplute timp de 10 minute.

Gemul astfel preparat rezistă la temperatura camerei timp de un an, cu condiţia să fie păstrat la frigider după deschiderea borcanului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee