Rețeta de Quiche pentru Încoronarea Regelui Charles. Cum faci acasă Tarta Regală

O rețetă pentru Rege! Charles și Camilla au dezvăluit noul fel de mâncare care va fi servit la încoronarea regelui din 6 mai.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Rețeta de Quiche pentru Încoronarea Regelui Charles. Cum faci acasă Tarta Regală
Foto: BBC Good Food - Buckingham Palace, The Royal Family

Britanicii se pregătesc de sărbătoare! Pe 6 mai are loc Încoronarea Regelui Charles, un eveniment istoric la care vor lua parte peste 2.000 de invitați de renume, șefi de stat, capete încoronate din toată lumea, dar și sute de „eroi COVID” decorați de Palatul Buckingham pentru serviciile aduse comunității. 

Pentru a sărbători acest eveniment istoric, Familia Regală a publicat pe site-ul oficial rețeta de „Coronation Quiche”, preparatul care va fi servit invitaților prezenți la ceremonie.

Coronation Quiche: tradiția Tartei Regale

Această rețetă de tartă de inspirație franțuzească, dar cu influențe britanice, nu este deloc greu de preparat și are la bază spanac, fasole boabe sau edamame prefierte, tarhon, ouă, smântână și brânză cheddar, potrivit CNN.

„Coronation Quiche” face referire la „Coronation Chicken”, un preparat pe bază de curry și maioneză inventat pentru încoronarea în 1953 a mamei lui Charles, Regina Elisabeta a II-a, care a decedat în luna septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. 

Acest preparat a fost ales personal de Charles şi Camilla și „se adaptează ușor la diferite gusturi și preferințe”, reprezentând o rețetă pentru sute de prânzuri comunitare planificate în toată Marea Britanie pentru a marca acest eveniment foarte important, scrie Palatul Buckingham pe site-ul oficial.

„Coronation Big Lunch” (prânzul oferit în cinstea încoronării regelui a doua zi după ceremonie, pe 7 mai) este o inițiativă a organizației Eden Project, patronată de Regina Camilla încă din anul 2013. Scopul acestui prânz este de a reuni comunitățile prin „petreceri de stradă cu vecinii, mâncare bună și distracție”.

Guvernul Regatului Unit a anunțat că prim-ministrul Rishi Sunak va găzdui propriul prânz pe stradă alături de voluntari comunitari din toată țara.

Vezi mai jos rețeta scrisă de Tartă Regală, dar și varianta video pusă la dispoziție de Familia Regală.

Rețeta de Quiche pentru Încoronarea Regelui Charles: ingrediente și mod de preparare

Pentru aluatul fraged de Quiche:

  • 250 grame făină
  • 100 grame unt rece gras (82% grăsime)
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 4 linguri lapte rece

Puteți cumpăra și aluat gata făcut, dacă vreți să săriți peste această etapă. În magazine se găsește aluat fraged gata preparat, care trebuie doar copt. Veți avea nevoie de 250 de grame.

Pentru umplutură de Quiche:

  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 175 ml smântână grasă (30% grăsime)
  • 100 grame brânză cheddar (sau mai mult, după gust)
  • 180 grame spanac proaspăt tocat, sotat în puțin unt câteva minute
  • 60 grame fasole sau edamame boabe fierte în prealabil (sau mai mult, după gust)
  • sare, piper, după gust
  • câteva fire de tarhon proaspăt tocat mărunt

Mod de preparare Quiche

PASUL 1: se pun într-un castron făina cernută, sarea și untul rece tăiat în bucăți. Se procesează la robot câteva secunde, până capătă o textură nisipoasă și umedă. Se adaugă apoi treptat laptele rece și se amestecă bine de fiecare dată. Aluatul astfel obținut se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

PASUL 2: se scoate aluatul de la frigider și se întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie de aproximativ 25 cm, pe masa de lucru dată cu puțină făină (ca să nu se lipească). Foaia de aluat se toarnă cu grijă într-o formă de tartă rotundă cu diametrul de 20 cm. Se presează ușor în formă și se întinde excesul de aluat pe margini, aproximativ 5 cm. Se dă forma cu aluat din nou la frigider pentru 30 de minute.

PASUL 3: preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate forma cu aluat de la frigider și acoperă cu o hârtie de copt, peste care pui câteva boabe de fasole uscată sau o mână de orez (pentru a crea o greutate deasupra care să prevină umflarea aluatului). Aluatul se lasă astfel la cuptor pentru 20 de minute, apoi se dau deoparte hârtia de copt și greutățile și se mai lasă încă 10 minute la copt. Tarta va avea astfel un aluat fraged bine copt și nu va fi crudă.

PASUL 4: pregătește umplutura pentru tartă. Sotează spanacul tocat 3-4 minute într-un cubuleț de unt. Amestecă într-un castron ouăle cu laptele, smântâna, sarea, piperul și tarhonul. Scurge de lichid fasolea boabe prefiartă. Dă pe răzătoarea cu ochiuri mari brânza cheddar.

PASUL 5: pune jumătate din cantitatea de brânză cheddar pe fundul tartei, în mod uniform. Apoi continuă cu spanac sotat, fasole boabe și mixul lichid (ouă, lapte, smântână). Amestecă ușor cu o lingură ca să se omogenizeze compoziția. La final adaugă restul de brânză cheddar.

PASUL 6: se dă din nou tarta la cuptor, de data aceasta cu umplutură. Se lasă la copt 20-30 de minute, la 170 de grade Celsius, până capătă o crustă aurie la suprafață, dar în interior compoziția „tremură” ca o budincă.

Încoronarea Regelui Charles: lista de invitați

La festivitățile prilejuite de Încoronarea Regelui Charles vor fi peste 2.000 de invitați, printre care, desigur, Prințul și Prințesa de Wales, președintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia a Spaniei, Regina Rania a Iordaniei, premierul britanic Rishi Sunak şi soţia sa, Akshata Murty, precum şi membri-cheie ai guvernului londonez.

De asemenea, la eveniment și-a anunțat participarea și fiul cel mic al regelui Charles, Harry. Potrivit The Sun, ducele de Sussex va sta doar 24 de ore în Anglia, deoarece își dorește să se întoarcă în Statele Unite ale Americii pentru a fi alături de fiul lui, Archie, care va împlini patru ani chiar pe 6 mai.

„Harry va fi prezent doar la slujba de încoronare, apoi va pleca”, scrie publicația.

România va fi reprezentată prin Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu. De asemenea, va fi prezent la ceremonia de încoronare a regelui Charles şi preşedintele Klaus Iohannis.

Printre invitați se numără și Max Woosey, un băiat de 13 ani care a dormit într-un cort în grădina sa timp de trei ani pentru a strânge bani pentru North Devon Hospice (a reușit să strângă 750 000 de lire), precum și Richard Thomas, un bărbat care a livrat mii de medicamente bolnavilor în timpul pandemiei de COVID-19, scrie news.ro.

Încoronarea Regelui Charles: programul evenimentului

Regele Charles al III-lea va fi încoronat sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey, alături de Camilla, Regina Consoartă.

Potrivit euronews.ro, slujba de încoronare de la Westminster Abbey va începe la ora locală 11:00 (13:00 ora României) și se va încheia la ora locală 13:00 (15:00 ora României).

După slujba de încoronare, Regele Charles al III-lea și Regina Camilla se vor întoarce la Palatul Buckingham ca parte a unei procesiuni ceremoniale mai mari, cunoscută sub numele de „Procesiunea Încoronării”. Aceasta va dura aproximativ 30 de minute. Regele și regina vor călători în trăsura de stat aurită, trasă de opt cai.

Duminică, pe 7 mai, ceremonia de încoronare a regelui va fi marcată cu un concert pe Peluza de Est a Castelului Windsor. Printre artiştii care vor urca pe scenă se numără Take That, Lionel Richie, cântăreţul italian de operă Andrea Bocelli și Katy Perry, care este ambasadorul British Asian Trust, o organizație de caritate condusă de Charles. Alte trupe confirmate sunt Paloma Faith, Nicole Scherzinger și starul de la Bollywood Sonam Kapoor, potrivit unui comunicat emis de Palatul Buckingham.

Luni, pe 8 mai, majoritatea britanicilor vor avea zi liberă pentru a se bucura de sărbătoarea publică. De asemenea, mai multe grupuri de caritate vor lua parte la inițiativa cunoscută sub numele de The Big Help Out, care încurajează oamenii să-și susțină comunitatea locală și să se ofere voluntari.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles din 6 mai va putea fi urmărită în direct la TVR 1 și TVR INFO, de la ora 11:30, transmisiunea fiind proiectată și pe un ecran amplasat în Satul Regal de la Săvârșin.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân