Dulceață de smochine delicioasă. Rețeta explicată pas cu pas

Dacă vrei să prepari acasă această dulceață de smochine rafinată, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi metoda simplă de preparare!
05.08.2021
Dulceață de smochine delicioasă. Rețeta explicată pas cu pas
Sursa foto: Shutterstock

Numeroase sortimente de dulcețuri se găsesc pe rafturile din supermarketuri, dar rareori găsim delicata dulceață de smochine, care are un gust desăvârșit.

Dacă vrei să prepari acasă această dulceață de smochine rafinată, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și metoda simplă de preparare!

Ingrediente pentru dulceața de smochine

  • un kilogram de smochine
  • 500 de grame de zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • un baton de scorţişoară
  • coaja de la o lămâie (dată pe răzătoarea cu ochiuri mari sau chiar luată cu cuţitul de pe fruct – bucăţile trebuie să fie cât mai mari, deoarece la final se scot din dulceaţă)
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare 

Se spală bine smochinele şi se taie codiţele. Se taie fructele în felii mai groase (sau se lasă întregi, după preferinţe) şi se pun într-un bol încăpător. Se adaugă peste smochine restul ingredientelor, se acoperă cu un capac şi se lasă la temperatura camerei 12 ore.

A doua zi, se mută conţinutul într-o oală şi se fierbe la foc mic, astfel încât să se dizolve bine zahărul. Se lasă la foc mic 45 de minute sau până se formează un sos mai gros, amestecând din când în când.

La final, îndepărtaţi păstaia de vanilie, batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie. Puteţi zdrobi bucăţile de fructe cu o furculiţă sau le puteţi lăsa ca atare.

Lăsaţi dulceaţa să se răcească puţin, apoi depozitaţi-o în borcane sterilizate.

Mai jos, rețeta de marmeladă de smochine!

Sursa: taste.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi