Deserturi sănătoase: ingrediente bogate în nutrienți pe care să le folosești

Joanne Chang, autoarea cărții Pastry Love, explică cum putem face deserturi sănătoase folosind cele mai bune ingrediente în acest sens.
16.03.2021 | Alexandra Necsoiu
Deserturi sănătoase: ingrediente bogate în nutrienți pe care să le folosești
Deserturi sănătoase: ingrediente bogate în nutrienți pe care să le folosești

Una dintre plăcerile gătitului este că alegi exact ingredientele pe care ți le dorești, mai ales atunci când faci deserturi precum torturi, prăjituri sau fursecuri. Joanne Chang, autoarea cărții Pastry Love, explică cum putem face preparate delicioase și sănătoase în același timp folosind cele mai bune ingrediente în acest sens.

Ingrediente pe care să le înlocuiești pentru deserturi sănătoase

Înlocuiește făina albă cu făina integrală

Deserturile preparate cu făină intergrală au un dublu avantaj, atât nutritiv, cât și în privința savorii. Au un gust mult mai intens față de deserturile făcute cu ajutorul făinii albe și sunt bogate în fibre și vitamine B.

Deserturi sănătoase fără zahăr

Chiar dar vorbim de deserturi acestea nu trebuie să conțină cantități uriașe se zahăr. Poți reduce zahărul pe care-l folosești sau îl poți înlocui fără măcar să schimbi gustul. Scorțișoara sau vanilia sunt alternative ideale pentru un gust echilibrat.

Adaugă puțină sare

Sarea ajută la accentuarea aromelor, în special accentuează gustul de ciocolată, vanilie sau notele citrice. Poți încerca să folosești un sfert de linguriță de sare, iar mai apoi să ajustezi după gust.

Adaugă ingrediente sănătoase

  • Tahini- poate fi adăugat în aluat înainte de a fi pus la copt. Este un ingredient bogat în nutrienți.
  • Fulgi de cacao- acest ingredient oferă deserturilor o textură crocantă și note bogate de ciocolată fără extra zahăr.
  • Nuci- sunt ideale în compoziția deserturilor, iar pentru o aromă mai puternică, le poți prăji înainte.
  • Mei- o excelentă sursă de fibre pentru orice desert delicios și sănătos
  • Cocos- este un îndulcitor natural, ideal pentru deserturi, fie folosit în compoziție, fie pentru decor.