Prăjituri crocante de ciocolată

Cu adevărat delicioasă şi foarte hrănitoare, după o reţetă a bunicii. Legată cu ciocolată şi unt de fructe oleaginoase în loc de sirop, aceasta include o mulţime de grăsimi esenţiale, proteine, minerale şi vitamine. Se poate varia amestecul de ovăz, fructe oleaginoase şi seminţe în funcţie de preferinţele copilului, dar reprezintă un mod nemaipomenit de a îngloba superalimente, ca seminţele, într-o trataţie delicioasă.
Prăjituri crocante de ciocolată

Cu adevărat delicioasă şi foarte hrănitoare, după o reţetă a bunicii. Legată cu ciocolată şi unt de fructe oleaginoase în loc de sirop, aceasta include o mulţime de grăsimi esenţiale, proteine, minerale şi vitamine.

Se poate varia amestecul de ovăz, fructe oleaginoase şi seminţe în funcţie de preferinţele copilului, dar reprezintă un mod nemaipomenit de a îngloba superalimente, ca seminţele, într-o trataţie delicioasă.

Ingrediente (10 bucăţi):

  • 100 g ciocolată amăruie de bună calitate, ruptă în bucăţi
  • 2 linguri pastă de susan sau unt nesărat de alune de pădure
  • 50 g ovăz
  • 50 g fructe oleaginoase combinate, nesărate, tăiate mare
  • 50 g nucă de cocos deshidratată
  • 50 g seminţe de dovleac
  • o lingură mare seminţe de in măcinate sau zdrobite
  • scorţişoară măcinată şi/sau ghimbir măcinat, după gust (opţional)

Mod de preparare: Topiţi ciocolata, apoi încorporaţi pasta de susan. Aşezaţi 10 forme de brioşe din carton, pe o foaie de hârtie de copt. Amestecaţi ingredientele uscate, apoi puneţi cu lingura în formele de prăjitură şi lăsaţi-le la rece până se întăresc.

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Îngheţată de caise cu mascarpone
Îngheţată de caise cu mascarpone
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă