CSÎD a încercat: Biscuiți cu unt – rețetă simplă de inspirație daneză

Am testat o rețetă simplă de biscuiți de casă cu unt, de inspirație daneză. Biscuiții cu unt sunt un simbol în Danemarca.
  • Publicat:
CSÎD a încercat: Biscuiți cu unt - rețetă simplă de inspirație daneză
Biscuiti de casă cu unt, foto: Mădălina Drăgoi

Iarna și untul, untul și iarna… O combinație căreia cu greu îi poți rezista. Pentru că atunci când este frig, o felie de pâine caldă cu unt devine magie. Poate doar condimentată de sare și este perfectă. Însă, știți delicioșii biscuți danezi cu unt? Ei bine, îi puteți face chiar acasă și vă puteți bucura de delicatețea untului în biscuiți de casă.

 

Pare de modă veche să faci biscuiți de casă, însă demodat nu înseamnă neapărat ceva rău. Din contră. Să prepari acasă mâncare, deserturi este o activitate care ajută atât la asigurarea unei nutriții sănătoase cât și la bugetul familiei. Asta ca să nu mai aducem în discuție plăcerea de a găti, relaxarea, satisfacția de a avea rezultate gustoase făcute cu proprii mâini.

Ce ingrediente sunt necesare pentru biscuiți cu unt?

Atunci când mergeți la cumpărături, puneți în coș unt 82% grăsime, făină albă, ouă, baton de vanilie, praf de copt și zahăr. Mai aveți nevoie de tavă de copt și hârtie de copt.

Biscuiții cu unt – rețetă

Ingrediente:

2 ouă

100 grame de unt de 82% grăsime

100 grame de zahăr

350 grame de făină

o jumătate de praf de copt

 

Mod de preparare:

Se cerne făina. Se adaugă untul topit și se amestecă ușor, frământându-se. Batonul de vanilie se taie longitudinal și conținutul se pune în aluat cu ajutorul lamei unei cuțit. Se pun ouăle, zahărul și praful de copt. Aluatul se frământă bine și se lasă circa 90 de minute la frigider. Se poate înveli într-o folie de plastic.

Apoi cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul într-o foaie de circa 1 cm. Biscuiții se taie în diverse forme fie cu un cuțit fie cu ajutorul unor forme predefinite. Se pun la cuptor într-o tavă pe care s-a pus o hârtie de copt, la foc mediu. Se lasă biscuiții circa 12 minute, se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă încă 5 minute. Se testează dacă sunt copți și se lasă la răcit. Când sunt răciți se păstrează în cutii închise ermetic. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”