Cum să prepari cafea Dalgona cu avocado – cremoasă, aerată, delicioasă

  • Publicat:
Cum să prepari cafea Dalgona cu avocado - cremoasă, aerată, delicioasă
Sursa foto: Shutterstock

Cafea Dalgona cu avocado, răcoritoare și energizantă! Propunem astăzi iubitorilor de avocado și cafea o rețetă inedită din 6 ingrediente. Modul de preparare este foarte simplu, dar este esențial să ai la îndemână un aparat de spumare cu vârf spiralat, ca să obții o cafea Dalgona cu avocado cremoasă, pufoasă și aerată.

O poți servi caldă sau rece, în funcție de preferințe și de anotimp. În această rețetă vom folosi lapte rece și cuburi de gheață, dar voi puteți opta pentru lapte încălzit și să renunțați la gheață.

Pe lângă gustul delicios, cafeaua Dalgona cu avocado este foarte sănătoasă și poate fi servită cu succes musafirilor, care vor fi intrigați de aspectul interesant.

Rețetă de cafea Dalgona cu avocado: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru 2 cafele:

  • 8 grame cafea instant/solubilă
  • 40 grame zahăr
  • 40 mililitri apă caldă
  • o jumătate de avocado bine copt
  • 50 mililitri lapte rece
  • câteva cuburi de gheață

Mod de preparare:

Amestecă într-o cană cafeaua solubilă cu zahărul și apa caldă. Mai întâi amestecă bine cu o linguriță, apoi folosește aparatul de spumare, pentru a obține un mix aerat.

Scoate pulpa de la o jumătate de avocado și pune-o într-un blender, împreună cu laptele rece. Mixează câteva secunde, până obții o cremă catifelată.

Pune cuburi de gheață în 2 pahare, adaugă crema de avocado, apoi mixul de cafea solubilă.

Opțional, poți decora cu pudră de cacao îndulcită sau fulgi de ciocolată neagră.

Mai jos poți vedea o rețetă vegană de cafea cu avocado, ardei iute, ciocolată neagră și mentă proaspătă, o combinație neapărat de încercat!

Sursa: asianfoodnetwork.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân