Untul de arahide, permis în dieta ketogenică?

De multe ori obișnuim să mâncăm untul de arahide pe toast alături de banane, ceea ce este complet interzis în dieta keto.
  • Publicat:
Untul de arahide, permis în dieta ketogenică?
Foto: shutterstock

Dacă urmezi o dietă ketogenică, cu siguranță știi că anumite alimente nu îți sunt permise, iar asta pentru că dieta ketogenică este creată ca organismul să intre în faza de ketoză, adică să ardă grăsimile. Este necesar să elimini carbohidrații, iar acest macronutrient se regăsește și în alimente în care nu ne-am fi așteptat. Printre acestea se numără și untul de arahide.

Este untul de arahide keto?

De multe ori obișnuim să mâncăm untul de arahide pe toast alături de banane, ceea ce este complet interzis în dieta keto. Află că o lingură de unt de arahide este permis dacă este consumat cu moderație. În dieta ketogenică este permis să consumi 60%-80% grăsimi, o cantitate decentă de proteine (20%-30%) și doar 30 de grame de carbohidrați pe zi. Din fericire, acest tip de unt este bogat în proteine, grăsimi și are foarte puțini carbohidrați. Așadar, se potrivește de minune în peisaj!

Valori nutriționale ale untului de arahide comparativ cu alte tipuri de unturi

Nu doar untul de arahide este vedeta printre gustări. Din fericire există și alte nuci și semințe care pot fi consumate sub această formă, dar contează foarte mult valorile lor nutriționale.

  • Unt de arahide: 7g cabohidrați și 7g proteine per două linguri
  • Unt de migdale: 6g carbohidrați și 6g proteine per două linguri
  • Unt de semințe de floarea soarelui: 7.5g carbohidrați și 5.5g proteine per două linguri
  • Unt de alune de pădure: 6g carbohidrați și 5g proteine per două linguri
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân