Primăvara, anotimpul slăbirii?

Orice zi din an este ziua perfectă pentru a acorda mai multă atenție și îngrijire corpului nostru. Iată de ce să alegi chiar primăvara aceasta
  • Publicat:
Primăvara, anotimpul slăbirii?
foto Shutterstock

Fiecare primăvară ne dă energia începutului. Inspirați de schimbările din natură dar și ajutați de lumina soarelui, ziua care devine tot mai lungă suntem tentați să ne promitem și schimbări în stilul de viață. Ne mai promitem și o alimentație mai sănătoasă și adaptată sezonului, dar și că eliminăm kilogramele în plus. Există  oare un sezon ideal pentru a redefini greutatea corporală?

Lumina caldă a soarelui ne învăluie tot mai des. Zilele încep să își extindă puterea. Copacii sunt înfloriți. Grădinile sunt și ele în floare. În păduri sau piețe, tarabele abundă de frunze verzi. Spanac, leurda, ștevie, lobodă – sunt doar câteva dintre darurile primăverii. Putem profita de acest sezon și acorda mai multă atenție felului în care gândim, ne hrănim, ne mișcăm, ne hidratăm, ne odihnim.

Este primavara un anotimp bun pentru elimarea kilogramelor în plus?

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie și apifitoterapie explică: ”Primăvara este anotimpul ideal pentru a scăpa în mod natural de kg acumulate. De ce instrumente să ne folosim? ”Ne vin în ajutor alimentația sănătoasă a primăverii, cu rol detoxifiant, de îmbunătățire a tranzitului intestinal și de accelerare a metabolismului.”

Hidratează-te cu sucuri verzi

Pentru a elimina kilogramele în plus, organismul trebuie să fie hidratat. Pe lângă apă plată din belșug, nu uita să te folosești și plantele de sezon. ”Hidratarea cu sucurile naturale (urzici, spanac) este recomandată primăvară de primăvară” a mai adăugat dr. Ruxandra Constantina.

Orice regim alimentar este încununtat cu succes dacă adoptați și un plan de mișcare zilnic. Și nu trebuie să începeți să practicați sporturi complicate, complexe și costitsitoare. Mersul pe jos în ritm alert este o opțiune extraordinară pentru întregul organism. ”Vremea în acest sezon care ne permite mai multă mișcare în aer liber” a mai completat medicul de familie. În plus, și psihicul beneficiază de pe urma plimbării și activităților sportive.

Dr Ruxandra Constantina
Dr. Ruxandra Constantina - medic specialist medicină de familie, medicină generală, apifitoterapie
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”