Povestea lui Adrian Chișavu, care a slăbit 43 de kilograme în 7 luni. „Trebuia să iau atitudine pentru că am un copil de crescut”

Adrian Chișavu are 46 de ani, iar stilul de viață dezordonat și pandemia l-au făcut să se îndrepte spre primele simptome ale obezității.
  • Publicat:

Adrian Chișavu are 46 de ani, este solist vocal și organizator de evenimente, iar stilul de viață dezordonat și pandemia l-au făcut să se îndrepte ușor spre primele simptome ale obezității. Povestea începe astfel: înainte de pandemie, Adrian afișa 128 de kilograme. În acea perioadă se declara fumător cu acte-n regulă, dar numărul îngrijorător pe care cântarul îl afișa l-a determinat să renunțe la acest obicei nociv.

Renunță la fumat, dar începe să crească în greutate și ajunge la 132 de kilograme. Urmează pandemia, perioadă în care cade pradă obiceiurilor nesănătoase și mai îmbrățișează încă 11 kilograme. Asta face ca până în august 2020 să ajungă de la 132 de kilograme la 142 de kilograme.

Aveam stări de moleşeală, transpiraţie abundentă şi apnee în somn şi multe alte simptome ale obezităţii”, ne spune Adrian.

Un factor decisiv în acumularea kilogramelor ne spune că a fost „în primul rând cantitatea de alimente, felul lor, fast-food în principal, şi orele nepotrivite pentru servirea mesei. Dulciurile de asemenea au avut un rol distructiv şi, bineînţeles, alcoolul”.

„Trebuia să iau atitudine pentru că am un copil de crescut”

Tot atunci decide că este timpul să ia atitudine și să facă ceva cu viața lui, așadar în 7 luni a reușit să slăbească 43 de kilograme. Deși numărul îngrijorător de kilograme în plus venea la pachet cu probleme de sănătate, menționează că „din fericire nu am ajuns încă să mă îmbolnăvesc și de diabet”.

„Cu o ambiţie ieşită din comun, cu sprijinul familiei, cu un plan alimentar şi un efort fizic susţinut, asistat de echipa de profesionişti de la Bodyshape, cărora vreau să le mulţumesc pe această cale, am ajuns la o greutate pe care nu am avut-o niciodată în viaţa mea de persoană supraponderală”, povestește Adrian Chișavu pentru Ce se întâmplă, Doctore?

Adrian Chișavu: „Este o diferență uriașă între ce am fost și ce am devenit”

Adrian ne povestește că a fost prizonierul unei vieți dezordonate, căreia nu îi acorda atenția cuvenită. Cantitatea de alimente, felul lor, orele de masă total nepotrivite, lipsa de mişcare, lipsa odihnei, într-un cuvânt tot ce era mai rău aparţinea stilului său de viaţă. Acum se bucură de o altă viață. Deși este solist vocal și organizator de evenimente, nu aveam cum să nu-l întreb cum reușește să îmbine „viața de noapte, de petrecere”, cu sportul, dieta și menținerea siluetei.

„Desigur că nu puteam renunţa la principala sursă de venit. Urmarea cu stricteţe a sfaturilor date de specialişti şi nu numai, împreună cu o determinare şi o ambiţie uriaşă, m-au ajutat să obţin aceste rezultate. Despre ce este vorba, de fapt: un plan alimentar construit pe principiul compatibilităţii alimentelor, un orar stric de servit cele 3 mese şi 2 gustări zilnice, odihnă, apă şi multă mişcare zilnică-sală sau mers pe jos”, ne spune Adrian.

După ce a reușit să piardă primele 6 kilograme, mărturisește că s-a îndrăgostit de mișcare.

„Capeți un tonus extraordinar care îți dă un imbold fantastic de a continua. Când pierzi 43 de kilograme realizezi că începi să trăiești o nouă viață”, ne spune Adrian.

Provocările transformării

”Absolut totul este diferit. Schimbare radicală din toate punctele de vedere: renunţarea la pâine, dulciuri sucuri şi fastfood, mâncatul la ore fixe şi nu mai târziu de 18.00, mişcare zilnică la sală sau în aer liber. Nu mi-a fost uşor din niciun punct de vedere, deoarece am dat „reset” vieţii mele anterioare”, ne povestește Adrian.

Schimbarea a venit la pachet atât cu un sprijin enorm, cât și cu reacții neașteptate din partea cunoscuților și apropiaților care, șocați fiind, veneau cu tot felul de supoziții: „Ești bolnav?”, „Te-ai operat la stomac?”.

I s-a confirmat încă o dată că dacă îți dorești ceva cu adevărat, vei reuși, iar rezultatele obținute cu multă trudă, încredere și ambiție l-au ținut motivat.

„Limita dintre o viaţă sănătoasă şi o viaţă dezordonată este foarte uşor de depăşit. Asta mă motivează să-mi menţin echilibrul pentru a evita revenirea la kilogramele în plus şi tot ce vine distructiv împreună cu acestea”, spune Adrian Chișavu pentru Ce se întâmplă, Doctore?

„Nu țin o dietă”, „Mestec încet și mult”, „Fac diferența între a gusta și a mânca în exces”- trei fraze de aur

Ca orice om, Adrian își dă voie să mai cedeze în fața micilor tentații, cu măsură și ținând cont de sfatul specialiștilor, dar în noua viață știe să facă diferența dintre „a gusta” și „a mânca în exces”.

„Nu mă privez deloc de mici plăceri culinare dar în această experienţă am învăţat să fac deosibirea între a gusta şi a mânca în exces. Îmi place să spun că duc o viaţă sănătoasă şi nu ţin o dietă”, ne spune Adrian.

Meniul zilnic respectă în continuare principiile de bază: trei mese principale și două gustări, toate servite la orele stabilite.

„Nu asociez la două mese consecutive alimente din aceeaşi categorie de nutrienţi şi cel mai important lucru : am învăţat să mestec încet şi mult”, spune Adrian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”