Postul intermitent: cum te ajută să slăbești

Află cum te ajută postul intermitent să slăbești, de câte tipuri este, dar și ce protocol ar trebui să urmezi pentru rezultate vizibile.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Postul intermitent: cum te ajută să slăbești
Postul intermitent: cum te ajută să slăbești

Există numeroase modalități prin care poți scăpa de kilogramele în plus. În ultimii ani, postul intermitent și-a câștigat popularitatea, în special în rândul celebrităților. Postul intermitent, cunoscut și ca intermittent fasting, este un plan alimentar care presupune să ții post pe termen scurt sau să existe perioade din zi în care să nu consumi deloc alimente sau acesta să fie minim. Astfel, consumi mai puține calorii, iar în timp reușești să slăbești.

În același timp, postul intermitens ajută la modificarea factorilor de risc pentru afecțiuni de sănătate precum diabetul, bolile cardiovasculare prin scăderea colesterolului și a glicemiei.

Tipurile de post intermitent

Există diferite metode ale postului intermitent. Cele mai cunoscute sunt:

  • Metoda 16:8
  • Dieta 5:2
  • Dieta Războinicului
  • Mănâncă, Oprește-te, Mănâncă

Toate metodele pot fi eficiente, însă fiecare funcționează în funcție de individ.

Ce presupune protocolul pentru postul intermitent

Sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont dacă vrei să slăbeșt cu postul intermitent:

Calitatea alimentelor. Mâncarea pe care o consumi este foarte importantă. Încearcă să mănânci produse integrale și care conțin un singur alimente. Mai exact, să fie cât mai naturale.

Caloriile. Caloriile contează și în această situație. În ”ferestrele” în care nu ții post, încearcă să mănânci normal, dar nu în cantități mari încât să compensezi caloriile pierdute când ții post.

Consistența. La fel ca oricare altă metodă de slăbit, ai nevoie de o perioadă extinsă în care să urmezi acest plan alimentar dacă vrei ca acesta să funcționeze.

Ai răbdare. Ca în orice dietă, răbdarea este cuvântul cheie, mai ales pentru că organismul are nevoie de timp pentru a se adapta protocolului impus de postul intermitent. Încearcă să fii consistentă cu problamul meselor și în timp îți va fi destul de ușor.

Fă sport. Sportul este cel mai important pas în postul interitent. Se recomandă exerciții de forță pentru a putea arde grăsimile și crește masa musculară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân