Petru Octavian Păun: Model în dietă, sport şi viaţă sănătoasă

Îl ştiţi din reviste, din reclame sau de la tv. Nu ştiu dacă ştiţi însă preocupările sale pentru viaţă sănătoasă, sport şi spiritualitate. Pe noi ne-a inspirat şi ne-a energizat cu vibraţiile sale pozitive. Îi dăm cuvântul.

Îl ştiţi din reviste, din reclame sau de la tv. Nu ştiu dacă ştiţi însă preocupările sale pentru viaţă sănătoasă, sport şi spiritualitate. Pe noi ne-a inspirat şi ne-a energizat cu vibraţiile sale pozitive. Îi dăm cuvântul.

CSÎD: Care este prima ta experienţă legată de sport?  

Petru Octavian Păun: Acea primă experienţă a împlinit anul acesta vârsta majoratului. Aveam 10 ani când am participat la un prim antrenament de Kyokushin karate, susţinut de Maestrul Adrian Florea. Pe vremea aceea se desfăşura într-o sală la subsolul Teatrului Naţional din Bucureşti. Tot acolo se ţineau şi clasele de Qi Gong.

A fost impresionant pentru mine, fiind prima dată când luam parte la o astfel de activitate, unde ni se spunea despre energia interioară, Qi, şi despre felul în care o putem folosi în luptă, dar şi în activităţile cotidiene. Şase ani mai târziu, îmi făceam primul abonament la o sală de fitness, deschisă în cadrul Complexului Sportiv Steaua. Astăzi, după 12 ani de antrenamente de fitness classic, HIIT şi funcţional training, activitatea fizică este foarte bine înrădăcinată în fiinţa mea.

CSÎD: Care ar fi un top al celor 10 greşeli care duc la abandonarea mersului la sală?

P.P.: Ador să evit întocmirea topurilor (râde). Ierarhizarea unor greşeli este o etichetare pe care nu o pot face, datorită construcţiei mele interioare. Îmi place să respect “adevărurile” şi alegerile fiecăruia, drept urmare nu aş vrea să le numesc greşeli. Nemaivorbind că ar fi nedrept pentru multe alte “greşeli” care conduc către o astfel de finalitate. O să enumăr, nu o să ierarhizez, câteva dintre cauze: absenţa informaţiei potrivite; ataşamentul faţă de vicii; alimentaţia necorespunzătoare; lipsa resurselor materiale; împuternicirea unor credinţe personale greşite; aşteptări nerealizabile într-un timp scurt.

CSÎD: Cum ai debutat în modeling?

P.P.: Să ştii că am stat şi m-am gândit destul de mult cum s-a întâmplat. Aveam 18 ani şi am ajuns printr-o prietenă la o agenţie de modele. Primul job a fost o prezentare care a avut loc în cadrul unei emisiuni difuzate în direct, la TVR, unde era invitată Doina Levintza.

CSÎD: În câte ţări ai călătorit până acum? Care ar fi 5 locuri care te-au impresionat şi de ce?

P.P.: Acum că am stat să le număr, am ajuns la cifra 9. Ajungem din nou la un top. Am fost impresionat de lipsa de prejudecăţi a olandezilor. Olanda este prima ţară în care am călătorit. Aveam 20 de ani atunci. Am apreciat lipsa de griji a grecilor, respectul lor pentru familie şi grija femeilor de a ieşi din casă, întotdeauna coafate. M-au impresionat apusurile din Thailanda, masajul thailandez  şi fructele din Thailanda. Au o aromă şi un parfum cu adevărat speciale.

Am apreciat organizarea din Singapore şi respectarea principiilor Feng Shui, uşor de recunoscut în arhitectura acestui stat-oraş. În Turcia, mai exact in Istanbul, am fost impresionat de căldura oamenilor. Nu am întâlnit într-o altă ţară ospitalitatea specifică acestui popor.

Pagina 1 din 3
Plan de slăbire în 10 paşi
Plan de slăbire în 10 paşi