Meniuri de top de Ziua Îndrăgostiţilor

Chiar dacă dinamica relaţiilor între femei şi bărbaţi se schimbă de la an la an, un lucru este cert de mii de ani „Dragostea trece prin stomac”. Am încercat să aflăm ce gust are iubirea şi am scanat în 5 restaurante ofertele pentru Ziua Îndrăgostiţilor.
  • Publicat:

Chiar dacă dinamica relaţiilor între femei şi bărbaţi se schimbă de la an la an, un lucru este cert de mii de ani „Dragostea trece prin stomac”.

Am încercat să aflăm ce gust are iubirea şi am scanat în 5 restaurante ofertele pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

Anul acesta bucătarii şefi s-au gândit să surprindă papilele gustative ale celor care celebrează iubirea în diverse moduri: preparate sofisticate pe bază de raţă, peşte oceanic, burgeri sau pe bază de legume.

Totul se asezonează cu muzică live. De dragoste. P.s. Am aflat şi care este preţul „dragostei”.

Restaurant Joseph

Joseph Hadad, restaurant Joseph: “De fiecare Valentine’s Day, sunt bucuros să pot încânta oamenii cu preparatele mele. Aş vrea să văd însă îndrăgostiţii manifestându-se mai des, nu doar acum”.

Iată reţetele pregătite: “Piept de raţă cu foie gras şi cu măr caramelizat cu sos porto” şi “Parfait de fructul pasiunii în crustă de ciocolată, cu sos de zmeură şi cu trufe, asezonat cu sirop de busuioc proaspăt şi puţin piper negru zdrobit”. “Desigur, toate preparatele mele, au şi un pic de magie”, a mai adaugat chef Joseph.

Preţ: 135 lei/persoană (include un pahar de prosecco din partea casei) . Str. Dr. Ion Cantacuzino nr 8, Piaţa Charles de Gaulle, www.josephhadad.ro

Meniu BurgerBar

Uri, bucătarul şef de la BurgerBar vă recomandă un meniu preferat de americani. „Pentru Valentine’s Day recomandăm două preparate: burgerul dragostei (carne de vită în totalitate şi legume la alegere) şi o selecţie de prăjituri homemade: brownie şi fudge. Ingredientul principal în cazul ambelor prăjituri este ciocolata neagră, “un partener loial al iubirii”.

Cum vede iubirea un bucătar? “Pentru mine, ca bucătar, dragostea înseamnă să condimentez mâncarea pe care o prepar pentru partenera mea astfel încât să îi ofer un zâmbet larg pe faţă.”

Preţuri: burgerul dragostei: 5 lei, fiecare desert costă 8 lei, Intrarea Nicolae Şelari, Facebook Burger Bar.

Meniu Entre Aromas

Bucătarul şef, Marius Florea, de la Entre Aromas, restaurant spaniol, propune un meniu lejer bazat pe preparate uşoare îmbogăţite cu ingrediente afrodisiace: “Tartar de somon cu avocado şi seminţe de dovleac”, urmată de dorada în pergament cu ghimbir şi lime şi coriandru. Cina va fi încoronată de desert: spumă de ciocolata cu pesto de fistic şi mentă, perfect echilibrate. Dragostea este aromată!”.

Preţ: 149 lei/2 persoane, SkyTower, Calea Floreasca nr 246 C, parter, Bucureşti, www.entrearomas.ro

Meniu Casa Satya

Casa Satya, restaurant vegetarian – ayurvedic, propune o serie de meniuri pentru îndrăgostiţii vegetarieni. Iată meniul “Tandreţe”: “Avocado umplut” conţine: avocado, coriandru, rodie, ceapă, usturoi; “ciuperci Shimeji trase la tigaie cu orez basmati – şI “prăjitura Amor” – zahăr brun, frişcă naturală, seminţe de rodie şi fructe de pădure. Cadou: 2 pahare de vin alb/roşu sau 2 fresh-uri la alegere (de persoană).

Preţ: 160 lei /cuplu, Bulevardul Banu Manta, nr. 25, Bucureşti, www.satya.ro

Meniu Jackie O Ristorante

Cei doi bucătari italieni de la Jackie O Ristorante, restaurant italian, au creat meniul “That’s Amore” special pentru această ocazie. Iată ce cuprinde: platoul pasiunii: “Tartar de somon cu trufe negre”, “Orez cu scoici Saint-Jacques şi chili”, frigărui de creveţi – mazzancolle – cu miere, mac şi hribi traşi la tigaie cu parfum de trufe albe. Papilele gustative vor fi răsfăţate cu un mousse de ciocolată cu cremă de prosseco. Băuturile lui Cupidon sunt: vin spumant, apă, espresso.

Preţ: 125 lei/persoană. Str. Ion Oteteleşanu nr 3A-3B, Bucureşti, www.jackieo.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nuggets de pui: 40% carne, restul…
Nuggets de pui: 40% carne, restul…
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân