Meniu de 1 Mai – grătarul face legea! 10 preparate pe gustul tuturor

  • Publicat:
  • Actualizat:

Dacă drobul şi mielul sunt vedetele meselor îmbelşugate de Paşte, un meniu de 1 Mai muncitoresc trebuie să ne răsfeţe mirosul şi papilele gustative cu fel şi fel de grătare înmiresmate şi colorate.

Dar, de această dată, nu ne vom referi la celebrii mititei tradiţionali care sfârâie de zor pe grătarele românilor în aceste zile libere. Ci la minunăţii de preparate culinare pentru meniul de 1 Mai care nu doar că arată bine şi se prepară rapid, dar care gătite corect sunt şi foarte sănătoase.

Pentru a vedea deliciosele preparate incluse în meniu de 1 Mai, intră în galeria FOTO de mai sus. Atenţie, imagini nerecomandate pofticioșilor!

Bucătarul Adi Hădean este responsabil cu aceste idei fabuloase de meniu de 1 Mai, iar pozele şi reţetele îi aparţin în totalitate.

Pentru mai multe reţete şi secrete din bucătăria lui Adi Hădean, te rugăm să intri pe blogul lui www.adihadean.ro sau pe pagina sa de Facebook.

Să aveţi poftă şi să vă distraţi „muncitoreşte”!

Meniu de 1 Mai muncitoresc

  1. Antricot de viţel. Lăsat două ceasuri la temperatura camerei, pus pe grătarul fierbinte, fript 4 minute pe fiecare parte, prăfuit cu sare şi piper la urmă.
  2. Ceafă, bucată întreagă, tăvălită prin mirodenii uscate zdrobite, coaptă încet pe grătar, două ore şi jumătate, rotită mereu.
  3. Cotlet de porc. Trei minute pe fiecare parte. Legume coapte lângă, poate puţin pesto.
  4. Ardei copţi, umpluţi cu mozzarella.
  5. Frigărui din pulpă ori piept de pui, marinate-n iaurt cu prafuri de curry.
  6. Fleică rulată şi coaptă încet pe grătar. Trei ore. Vin, de bună seamă. Şi ardei copţi.
  7. Legume pe grătar.
  8. Fleică prăfuită bine cu mirodenii uscate, afumată pe grătar, însoţită de fasole cu roşii cherry, ierburi aromatice şi mirodenii.
  9. Muşchiuleţ de porc, fript apoi rulat printr-un amestec de seminţe de mac şi susan.
  10. Coaste marinate-n zeamă de citrice apoi fripte şi glazurate cu sos de zahăr brun cu ardei iute şi vin.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”