Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Friptura de miel - 4 modalităţi delicioase de a prepara o friptură de miel

Carnea de miel este nelipsită de pe masa românilor cu ocazia Sărbătorilor de Paşte. Consumată cu moderaţie carnea de miel are beneficii pentru sănătatea noastră, iar noi îţi prezentăm câteva reţete delicoase pentru friptura pe care ai aşteptat-o un an de zile.

Friptură de miel

Ingrediente: 1,5 carne de miel, 60 ml ulei, sare

Mod de preparare: Mielul, dacă este întreg, se taie pe şira spinării exact în două, iar dacă este mai mare, se taie în sferturi, se sărează, se aşază într-o tavă  cu ulei încins şi se introduce în cuptorul bine încins ca să se rumenească repede. Atenţie! Dacă cuptorul este slab încălzit, friptura nu iese fragedă. Se serveşte cu salată verde.

Friptură de miel cu usturoi verde

Ingrediente: Carne de miel (un sfert sau o jumătate de miel), 2 linguri untură/ulei de măsline, o linguriţă boia dulce, sare, piper, usturoi verde

CITESTE PE EVZ.RO: Pe cine vrea să cucerească Lidia Buble. Răzvan...
CITESTE PE CAPITAL.RO: Vremea o ia razna în luna iulie. Românii trebuie...

Mod de preparare: Carnea de miel se sărează, se piperează, se lasă să stea circa o jumătate de oră, apoi se unge bine cu untură/ulei şi se presară cu boia pe partea dinafară (boiaua se netezeşte cu cuţitul). Carnea se aşază într-o tavă cu puţină grăsime încinsă, se presară cu usturoiul fin tocat, se introduce în cuptorul încins, câteva minute, apoi se adaugă 2-3 linguri de apă şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, până ce carnea este bine frăgezită şi rumeniă.

Din când în când, se stropeşte cu sos din tavă; la nevoie se mai adaugă câte o lingură de apă. Spre sfărşitul frigerii, se înteţeşte focul şi nu se mai stropeşte. Se serveşte fierbinte, tăiată felii, cu salată verde. Se mai poate servi cu o salată orientală preparată din cartofi, ceapă, oţet. Se poate servi cu sosul ei.

Mod de preparare sos: După ce se scoate friptura din tavă, se scurge surplusul de grăsime, se toarnă în tavă o lingură de apă amestecată cu ½ linguriţă făină, se dau câteva clocote, se strecoară şi se toarnă în sosieră.

Friptură de miel la tavă, cu cartofi

Ingrediente: 2 kg carne de miel, 2 linguri untură/ulei de măsline, sare, piper, boia dulce,
1 kg cartofi, o lingură bulion

Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite, se presară cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă cu untură topită, întorcând bucăţile să se ungă. Cartofii curăţaţi se taie rondele mai groase, se presară cu puţin piper şi se trec uşor prin puţină untură fierbinte.

Se toarnă peste cartofi o lingură de bulion amestecată cu 2 linguri de apă, apoi cartofii se pun în tava cu carne. Tava se introduce în cuptor, să se rumenească friptura şi cartofii; la nevoie se mai adaugă câte puţină apă caldă. Se serveşte fierbinte cu salată verde. 

Friptură de miel haiducească

Ingrediente: 1 miel întreg de 10-16 kg, câteva cepe, 1 pahar de vin, sare, cimbru

Mod de preparare: După tăierea mielului, fără să se jupoaie blana, se scot intestinele şi măruntaiele. Apoi se spală bine înăuntru, se sărează, se introduc câteva cepe tăiate în felii, interiorul se presară cu cimbru, se stropeşte cu vin şi se coase. Între timp, se pregăteşte un cuptor improvizat, sub cerul liber, făcând o groapă ceva mai spaţioasă decât volumul mielului în care se face foc cu lemne de fag pentru a obţine jar cât mai mult şi mai bun.

Se unge blana cu un strat de lut (pământ galben şi apă) de 1-3 cm grosime, se zvântă puţin, se acoperă pe toate părţile cu jar şi cenuşă, iar deasupra se pune şi pământul care s-a scos din groapă.

După 3-4 ore, când se va produce o pocnitură, înseamnă că mielul este gata. Atunci se scoate pe o scândură curată, se despică în două, apoi se taie în bucăţi şi se serveşte.



Citește și:
Meniu de Paşte - 16 reţete de Paşte
Miel înecat în vin
Drob de miel - reţetă, condimente, calorii...curiozităţi
GANDUL.RO: Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut în urmă...
EVZ.RO: Pe cine vrea să cucerească Lidia Buble. Răzvan...
CAPITAL.RO: Vremea o ia razna în luna iulie. Românii trebuie...
IMPACT.RO: Ce a făcut Marcel Pavel, la scurt timp după ce a...
EVENIMENTULISTORIC.RO: Un turc descrie la 1660 prostituatele de pe meleagurile...
Exclusiv Online - 12.04.2017 Sursă foto: Shutterstock
Primul semn al cancerului care afectează cele mai multe românce. Nu îl ignora! Doctorulzilei.ro Primul semn al cancerului care afectează cele mai multe românce. Nu...
Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață? Infoactual.ro Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață?
PRIETENIE ce nu ține cont de specie! Un leu, un tigru și un urs sunt de nedespartit! I video Animalzoo.ro PRIETENIE ce nu ține cont de specie! Un leu, un tigru și un urs sunt...
Ștefania a fost criticată de fani, pentru că s-a făcut blondă. “Parcă ești…” Substantial.ro Ștefania a fost criticată de fani, pentru că s-a făcut blondă. “Parcă...
Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Raed Arafat! Gandul.ro Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de...
Cea mai bună mămăligă din lume! Nu se face cu apă! Care este rețeta secretă a marilor bucătari VoxBiz.ro Cea mai bună mămăligă din lume! Nu se face cu apă! Care este rețeta...
Rac Rac 22 iunie - 22 iulie

Sunteţi implicat trup şi suflet în problemele cu care vă confruntaţi la serviciu, dar eficienţa dumneavoastră în chestiunile practice este uşor diminuată. Luna iulie anunţă unele dispute în...citește mai departe

×

Gandul.ro
Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Raed Arafat! Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut...
Autoritățile avertizează: Atenție la...
Produs consumat de toți românii, INFECTAT...
Go4it.ro
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă Detaliul uluitor descoperit la statuia David,...
Bill Gates este călător în timp? Iată...
Şi-a dus mireasa la hotel în noaptea nunții....
ProMotor.ro
Dezastru în București: Ce s-a întâmplat cu autobuzele care au circulat pe linia de tramvai Dezastru în București: Ce s-a întâmplat...
Metoda ingenioasă pe care o folosesc șoferii...
Care este, de fapt, MOTIVUL pentru care...
Descopera.ro
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...'' Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară....
Ce se întâmplă cu SOARELE nostru și...
POZIȚIILE sexuale care l-au ruşinat pe...
ULTIMA ORĂ
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .