Drob de miel tradiţional

Măruntaiele de la un miel (inimă, ficat, plămâni, splină), 5 legături de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, 2 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar, 1 legătură de leurdă, 1 legătură de lobodă, 8 ouă, sare, piper, 1 lingură de ulei de măsline, făină – un praf
18.04.2014
Drob de miel tradiţional

Ingrediente pentru un drob:

Măruntaiele de la un miel (inimă, ficat, plămâni, splină), 5 legături de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde, 2 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar, 1 legătură de leurdă, 1 legătură de lobodă, 8 ouă, sare, piper, 1 lingură de ulei de măsline, făină – un praf, prapurul de la miel, condimente diferite (o foaie de dafin, boabe de piper, o crenguţă de cimbru), un morcov, un păstârnac.

Mod de preparare:

Spălaţi bine măruntaiele de miel şi le puneţi la fiert într-o cratiţă cu apăm o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin şi rădăcinoasele, tăiate rondele mari. Spumaţi din când în când şi lăsaţi să fiarbă până când s-au înmuiat. Între timp, curăţaţi ceapa şi usturoiul şi le tăiaţi mai mare.

După ce au fiert, scoateţi organele din apă şi le lăsaţi să se răcească. Apoi le tăiaţi cuburi şi le puneţi într-un castron încăpător. Atenţie, pentru un gust suav, organele pentru drob nu se vor prelucra cu maşina de tocat carne. Adăugaţi ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute. Amestecaţi bine, condimentaţi şi continuaţi omogenizarea.

Turnaţi compoziţia rezultată în forma dorită, tapetată cu ulei de măsline şi făină, dar şi cu prapur de miel. Atenţie la marginile prapurului, ele trebuie să rămână în  afară, până în momentul închiderii drobului, având grijă să nu se rupă. Acoperiţi drobul cu prapurul rămas pe margine. Înainte de a închide drobul, puteţi dispune la suprafaţă rondele din morcovul fiert şi frunzele de pătrunjel, pentru un aspect mai plăcut.
Introduceţi tava astfel pregătită în cuptorul încins la 170 de grade şi lăsaţi până când prapurul se rumeneşte la suprafaţă.

Reţetă oferită de Chef Cezar Munteanu în broşura de Paşte Selgros.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Ciuperci marinate cu avocado
Ciuperci marinate cu avocado
Cel mai nou articol Video:
Diana Stănculeanu, psihoterapeut: cum abordăm anxietatea prelungită
Recomandări: