Îmbătrânirea este reversibilă! Ce trebuie să bei zilnic

Cercetătorii susțin că dacă bei opt pahare de apă zilnic poți face îmbătrânirea reversibilă. Iată cum îi poți schimba gustul dacă nu îți place apa plată.
  • Publicat:
Îmbătrânirea este reversibilă! Ce trebuie să bei zilnic
Foto: pexels / Îmbătrânirea este reversibilă! Ce trebuie să bei zilnic

Este deja destul de evident că în urma consumului de apă îți menții corpul sănătos și hidratat. Știm că frumusețea vine din interior, motiv pentru care apa are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, dar mai ales pentru sănătatea pielii. Cercetătorii susțin că dacă bei opt pahare de apă zilnic poți face îmbătrânirea reversibilă.

Hidratarra ajută la menținerea elasticității pielii și volumului astfel încât să mascheze primele semne ale îmbătrânirii. Dacă nu bem apă, nu numai că ne deshidratăm, dar ne putem confrunta și cu kilogramele în plus, stări de furie și lipsa energiei. Atunci când ești deshidratat aspectul pielii de înrăutățește, deoarce colagenul este afectat și astfel apar liniile fine și ridurile. Să nu uităm că organismul nostru este 60% alcătuit din apă, iar acest lichid este necesară pentru o bună funcționare a corpului, inclusiv pentru reglarea temperaturii, nivelul de energie, lubrifierea articulațiilor, menținerea mucoaselor membrane hidratate, reglarea hormonilor și transportarea nutrienților în corp.

Atunci când ne gândim la procesul de îmbătrânire și efectul său reversibil, rutina de îngrijire a pielii este principala grijă, dar nu doar pielea îmbătrânește, motiv pentru care este important să protejăm toate organele din corp. Consumând zilnic suficientă apă, corpul poate întineri atât în interior, cât și în exterior.

Cum să bei apă și să întinerești

Multe persoane se împacă cu gustul apei, în timp ce altele au nevoie de diferite arome pentru gust, ceea ce e posibil să saboteze hidratarea. Un mod natural prin care te poți menține hidratată și să te bucuri de un gust mai bun este să bei apă cu lămâie, pentru că aceasta te ajută și în procesul de slăbire.

De asemenea, nu uita că poți consuma și ceai, lapte, suc de fructe, supe și smoothie-uri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”