Dr. Simona Carniciu: dacă am ține toate posturile religioase, am fi foarte sănătoși

Invitată în emisiunea „Înapoi în viitor”, moderată de Andreea PerminovaSimona Carniciu, doctor în științe medicale și medic specialist în nutriție și boli metabolice, a vorbit despre alimentația nefastă de tip fastfood. 

Dr. Simona Carniciu: Alimentația de tip fastfood duce la boli neurodegenerative și depresie

„Alimentele clar îți fac ceva, bine sau rău. Și toate aceste alimente, de tip fastfood sau tot ce cumpărăm care e plin de aditivi și unde valorile nutriționale sunt sărace, sunt reduse – fără vitamine, fără minerale, fără fitonutrienți nu fac decât să ducă la slăbirea celulelor, a organelor și-ntr-un final a organismului. Nu îți vei da seama de ce ești depresiv, de ce nu mai ai atât de multă eficiență la muncă, de ce ai nervi pe toată lumea, de ce ai intrat în burnout, de ce ți-a apărut hipertensiune arterială, de ce te îngrași” a precizat Simona Carniciu pentru Andreea Perminova.

Tot aceasta a adăugat și faptul că mâncând o singură masă pe zi, rata metabolismului scade și duce asfel la îngrășare. 

Fastingul este o idee foarte bună atât timp cât este făcut în mod corect

„Dacă mă întrebați pe mine, fastingul ideal este să ai măcar 8 ore în care să mănânci. Adică dacă îți iei de pildă două mese și mai îți iei o gustare între cu un fruct, atunci ești în regulă”, a menționat medicul specialist în nutriție.

Conform acesteia, în cele 8 ore în care mănânci nu îți scade rata metabolică. Fastingul este sănătos atât timp cât și alimentele pentru care se optează sunt și ele sănătoase: „Dacă ai un regim alimentar în care mănânci mezeluri și fastfood, nu mai vorbim de un stil de viață sănătos. Deci hai să gândim fastingul ca o metodă de regim de viață sănătos”.

Postul este una dintre cele mai bune și eficiente metode ale unui stil de viață sănătos

„Dacă am ține cele două mari posturi anuale, din punct de vedere religios sau nutrițional sau ambele, cum ar fi ideal, am fi foarte sănătoși”, a ținut să specifice medicul pentru emisiunea „Înapoi în viitor”.

Mai mult, tot Simona Carniciu a mai adăugat și faptul că a mânca cât îți e suficient, este benefic. În momentul în care te îndestulezi, îți faci rău: „Ce mănânci peste devine otravă, e împotriva ta”.

Dr. Simona Carniciu: sfaturi utile pentru cei care doresc să slăbească

Întrebată de Andreea Perminova despre cum putem slabi, în special atunci când ultimele kilograme de dau bătăi de cap, Simona Carniciu a exemplificat: „Depinde foarte mult și ce înseamnă acele ultime kilograme. Pentru că ele pot înseamna un țesut adipos în zona abdomenului sau chiar în abdomen, grăsime viscerală, care să fie foarte încăpățânată în a dispărea de acolo. Ei bine, ele sunt încăpățânate cu un motiv pentru că țesutul adipos abdominal este un depozit, depozit de tot ce e rău: de la metale grele, la aditivi, la conservanți.”

Conform spuselor medicului, o viață trăită în excese culinare duce la depozitarea grăsimilor în zona abdominală și la stocarea lor pe termen lung. Un stil de viață extrem de sănătos, în schimb, poate sprijini procesul de slăbire.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor”, invitată dr. Simona Carniciu, poate fi urmărită mai jos:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Simona Carniciu - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Dr. Simona CARNICIU este doctor în științe medicale și medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. După aproximativ 7 ani de studiu și muncă în domeniu, dar, mai ales în cercetare, la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” București, ...
citește mai mult