Dr. Mihaela Bilic: 10 trucuri simple prin care poți slăbi, reducând numărul de calorii

În volumul "Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit", dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, îți propune câteva trucuri simple prin care poți reduce numărul de calorii din alimentație.
  • Publicat:
Dr. Mihaela Bilic: 10 trucuri simple prin care poți slăbi, reducând numărul de calorii
În volumul "Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit", dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, îți propune câteva trucuri simple prin care poți reduce numărul de calorii din alimentație.

Regula de bază a slăbirii rămâne una singură: reducerea numărului de calorii din alimentație. Fie că reduci cantitatea de alimente consumate peste zi, fie că înlocuiești alimentele hipercalorice cu variante cu mai puține calorii, iei de fapt cea mai bună măsură pentru a slăbi.

La ora actuală, există multe aplicații prin care poți să-ți calculezi necesarul de calorii, cum este calculatorul de calorii de pe csid.ro. În funcție de greutate, înălțime, vârstă și sex, poți afla dacă ai o greutate normală și care este necesarul tău zilnic de calorii. Dacă vrei să slăbești, soluția ar fi să consumi zilnic mai puțin cu 300, 400 de calorii și să crești activitatea fizică. Însă nu mânca mai puțin de 1000 de calorii pe zi.

Rețeta pare simplă, însă pierderea în greutate poate fi influențată de mai mulți factori precum statusul hormonal, vârsta, anumite boli, alte situații precum menopauza sau administrarea unor medicmanete.

În plus, nu uita că acest număr de calorii este unul aproximativ. Pentru valori mai exacte ale numărului optim de calorii pentru slăbire, ar trebui să mergi într-un cabinet al unui medic sau specialist în nutriție. Acolo, poți afla cu precizie rata metabolismului bazal și poți primi o dietă personalizată.

Până atunci însă, poți face câteva mici schimbări în dietă, recomandate de medicul Mihaela Bilic în cartea sa „Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit”. Aceste schimbări presupun reducerea numărului de calorii din dietă prin consumul unor alimente mai puțin calorice și prin schimbarea modului de a găti hrana.

Astfel, dr. Mihaela Bilic vine cu aceste sugestii:

  • înlocuiește mezelurile în sendvișuri cu carne la grătar;
  • folosește îndulcitori fără calorii în loc de zahăr în cafea sua băuturi calde;
  • renunță la sucurile naturale de fructe și mănâncă fructele ca atare;
  • folosește suc de roșii sau vin pentru friptura la cuptor, în loc de ulei;
  • prepară în casă un iaurt cu fructe, adăugând bucățele de fructe în iaurturile simple;
  • consumă brânză telemea sau perluțe de brânză în locul cașcavalului, mult mai concentrat în calorii;
  • prepară omleta din albușuri, cu jambon în loc de bacon;
  • renunță la cafelele cu mult zahăr (frappe, instant) și înlocuiește-le cu cafele cu lapte și îndulcitori;
  • pune muștar în diverse preparate, în loc de maioneză;
  • nu folosi sosuri gata preparate pentru salate, ci apelează la mixuri de oțet, condimente și puțin ulei de măsline.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”