Diete pentru psoriazis

Potrivit Asociației Americane de Dermatologie, medicii au descoperit trei diete pentru psoriazis care pot reduce simptomele și starea bolii.
  • Publicat:
Diete pentru psoriazis
Diete pentru psoriazis

Când vorbim despre tratarea psoriazisului, planurile de tratament nu funcționează la fel pentru toată lumea. Cercetările sugerează că acest lucru se aplică și în privința dietei. Așadar, potrivit Asociației Americane de Dermatologie, medicii au descoperit trei diete pentru psoriazis.

Diete pentru psoriazis

Scăderea în greutate dacă ești supraponderal

Dacă ai psoriazis și ești și supraponderal, scăderea în greutate poate duce la:

  • reducerea bolii pe piele
  • scăderea gradului de severitate
  • eficacitatea crescută a tratamentului medicamentos

Potrivit studiilor, aceste efecte pot apărea rapid. Mai exact, în urma unui studiu de mici dimensiuni, pacienții care sufereau de psoriazis și erau supraponderali, au urmat o dietă scăzută în calorii, iar în diar 16 săptămâni au observat efecte îmbunătățite asupra bolii. Deja după 24 de săptămâni, 66% dintre pacienții care au urmat o dietă scăzută în calorii aveau o reducere cu 75% a bolii pe piele.

Dieta fără gluten

Studiile sugerează că dacă ai psoriazis și sensibilitate la gluten, o dietă fără gluten poate ajuta la reducerea bolii. Persoanele care au sensibilitate la gluten se confruntă cu boala celiacă: simptomele includ diaree frecventă, dureri de stomac, gaze și stări de oboseală.

În urma unui studiu la care au luat parte 39 de participanți cu psoriazis, aceștia au fost nevoiți să urmeze o dietă fără guten. Dintre aceștia, 33 aveau sensibilitate la gluten, iar după ce au urmat acest stil alimentar 73% dintre pacienții cu sensibilitate la gluten aveau mai puțin psoriazis.

Dieta mediteraneană, printre diete pentru psoriazis

Persoanele care urmează o dietă mediteraneană iau grăsimile în special din uleiul de măsline extra-virgin. De asemenea, acestea trebuie să consume două porții de legume și trei de fructe în fiecare zi, iar în fiecare săptămână să mănânce cel puțin de două ori pește sau fructe de mare, nuci și leguminoase. Toate aceste alimente sunt bogate în nutrienți antiinflamatori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân