Dieta cu merdenele a medicului nutriționist Mihaela Bilic: cum funcționează?

Mihaela Bilic a inventat în urmă cu câțiva ani o dietă care a stârnit controverse: dieta cu merdenele. Iată ce presupune și cum funcționează.
  • Publicat:
Dieta cu merdenele a medicului nutriționist Mihaela Bilic: cum funcționează?

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România și nu mai are nevoie de nicio introducere. De-a lungul anilor a oferit sfaturi despre nutriție și chiar a testat pe propriul corp numeroase diete, unele dintre ele extrem de ciudate care chiar au stârnit controverse. Printre acestea amintim dieta cu înghețată sau dieta cu merdenele despre care a povestit în urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru publicația life.ro.

„Toate funcţionează. De aici provine mirajul”

„Da, cum să nu, am inventat cure de slăbire, cum să nu le ţin. Trebuia să le testez pe toate. Am ţinut toate combinaţiile, toate dietele care mai de care mai extreme, cu număr de calorii sau cu aliment unic. Toate invenţiile. Tot ce am auzit, am incercat să văd ce funcţionează mai bine inclusiv păstrând alimentele care îmi plăceau mie. De exemplu, pe vremuri, îmi plăceau dulciurile şi am ţinut cură de slăbire cu îngheţată Când îmi plăcea patiseria, am inventat cura de slăbire cu merdenele”, a declarat Mihaela Bilic.

Dieta cu merdenele: cum funcționează?

„Toate funcţionează. De aici provine mirajul pentru că dacă mănânci supravegheat, de obicei mult mai puţin ca şi cantitate, esti disciplinat, normal că ai rezultate. Problema e că obosesti şi nu poţi face din aceste diete un stil de viaţă pentru că după ce ai văzut că au funcţionat, după ce ai văzut că ai scăzut un număr de kilograme automat subconştientul tinde să iti spună ok, hai că ţi-am făcut acum moftul, hai să ne întoarcem la o viaţă normală pentru că nu putem să mâncăm pe viaţă nici ingheţată, nici merdenele, nici piept de pui cu salată”, a mai spus ea.

Dieta cu merdenele: ce presupune?

„O merdenea pe zi şi un lapte bătut. La 5 după-amiaza când mâncam merdeneaua era fericirea pe pământ. E greu însă să îţi ţii organismul în frâu că doar asta primeşte. Este despre disponibilitatea noastră de a ne controla permament. E teribil să îţi reglezi foamea şi să zici aşteaptă-aşteaptă cuminte. Acum nu mai avem autocontrol şi nici fermitate în a avea grijă de noi, ne lăsăm liberi să mâncăm orice-oricând şi apoi ne ducem la nutriţionist să pună biciul pe noi şi apoi iar stăm cuminţi şi apoi iar liber la joacă şi tot aşa”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân