Dieta care te scapă de 6 kilograme în 4 luni

Dieta vegana este ideală pentru slăbit pentru că nu se focusează pe restricția calorică și include numeroase legume.
  • Publicat:
Dieta care te scapă de 6 kilograme în 4 luni
Foto: shutterstock / Dieta care te scapă de 6 kilograme în 4 luni

Când vine vorba de scăderea în greutate există numeroase diete, planuri și obiceiuri alimentare sigure pentru sănătatea ta și care-ți oferă și rezultate de excepție. Unele dintre ele sunt mai eficiente, altele nu, dar potrivit unei noi cercetări, dieta vegana este ideală pentru slăbit pentru că nu se focusează pe restricția calorică și include numeroase legume.

Un studiu realizat de Physicians Committee for Responsible Medicine și publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, la care au luat parte 244 participanți supraponderali, a cerut voluntarilor ca unii să rămână la dietele normale, iar alții să treacă la o dietă redusă în grăsimi, mai exact dieta vegană, care nu presupune restricția calorică. După patru luni, participanții care au urmat dieta vegană au slăbit 6 kilograme în medie.

„Cercetarea noastră arată că un mod bun de a-ți îmbunătăți calitatea vieții și a sănătății este de a îmbunătăți calitatea alimentelor pe care le mănânci”, notează co-autorul studiului Hana Kahleova. „Asta înseamnă că eviți produsele de origine animală și să urmezi o dietă vegană bogată în fructe, legume, cereale integrale și leguminoase”, a continuat specialistul.

Dieta vegană se concentrează pe alimente neprocesate, bogate în fibre, vitamine, minerale, proteine și apă. Această dietă este sățioasă și te ajută să consumi mai puține calorii. Mai mult, aceste alimente sunt antiinflamatorii, reduse în calorii și ajută la reglarea hormonală, ceea ce o face ideală pentru sănătate și scăderea în greutate.

Cât despre leguminoase sunt bogate în fibre și proteine, care oferă sațietate. Pe lângă asta, cresc temperatura corporală în timpul digestiei, iar astfel se ard mai multe calorii atunci când sunt digerate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân